NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN SHOP TICKETS
28
sep
Eerste ploeg Matchdinge(n)s! Onze huisanalyst vat de wedstrijd Lommel SK - KMSK Deinze samen.

Verdiend verlies na wanprestatie

We willen er niet flauw over doen. We hadden gehoopt om tijdens Lommel-Deinze aan de feestdis te zitten, een schranspartij overgoten met de lekkerste wijnen. Het werd vanuit Limburgs oogpunt een hongermaal, met water uit de beek. Volkomen verdiend verloren, daar valt geen speld tussen te krijgen.  Je kan altijd op zoek gaan naar psychologische achtergronden om het onverklaarbare te vergoelijken, maar geen enkele van die theorieën vond zondagmiddag genade in onze ogen. Een op wandeltempo acterend SK speelde tegen het ervaren en goed georganiseerde Deinze ver onder zijn mogelijkheden. Inspiratieloos breien op de eigen helft, geen pressie en doortastendheid op aanvallend vlak. En een positiespel dat op alle hoeken van het veld ontsierd werd door individuele fouten. Daar kwamen onvermijdelijk problemen van.

Keeper Svedkauskas was aanvankelijk opnieuw de rots in de branding en stopte onder meer een licht toegekende strafschop van Mertens. Maar in het derde kwartier kreeg een zich herpakkend Lommel plots twee uitstekende kansen om het duel te doen kantelen. De doorgebroken Ugalde (gestuit door keeper Dutoit) en Cejas (schot op de paal) lieten ze liggen. Dat deed bezoeker Staelens kort voor de pauze aan de overzijde niet: 0-1. Wie verwacht had dat SK opgedraaid als een tol en met leeuwenmoed uit de kleedkamer zou komen, kwam bedrogen uit. Uitblinker Svedkauskas pakte meteen uit met prachtsaves op dichte pogingen van Mertens en Challouk, maar toen laatstgenoemde opnieuw alle ruimte kreeg om af te drukken, was ook hij eraan voor de moeite: 0-2.

Daarna gebeurde er nog bitter weinig en was het lijdzaam aftellen naar het eindsignaal. De Colombiaanse invaller Marlos Moreno – speelgerechtigd vanaf zaterdag en een verrassing in de selectie – liet in de hem toegemeten tijd nog wel zien dat hij heel wat in zijn mars heeft. Thordarson en Aabbou kregen in de slotfase een toegejuichte invalbeurt. Maar toen was het kalf eigenlijk al verdronken. De aansluitingstreffer van Ugalde viel te laat om een zegezeker Deinze nog te kunnen verontrusten: 1-2. De winnende coach David Gevaert prees na afloop zijn team, maar had ook veel lof voor de kwaliteiten van Lommel. Een doekje voor het bloeden dat vaak op persbabbels gebezigd wordt als ‘de underdog’ onverwacht in het hol van de leeuw gaat winnen. In essentie had de brave man natuurlijk gelijk, alleen toonde de thuisploeg die aanwezige klasse echt niet tegen zijn team. Laat deze zeperd een wake-upcall zijn om er volgende keer wel met de nodige passie en ‘camaraderie’ in te vliegen. Want dit Lommel blijft intrinsiek in staat om elke tegenstander het vuur aan de schenen te leggen. Willen is kunnen.     

Ditjes en datjes

-          SK Deinze is na het vieren van de kampioenstitel in 1ste amateur hét uithangbord van de ‘oudstrijders’ geworden. Hoe meer jaren op de teller hoe beter, is de visie  van sterke man en bouwpromotor Denijs Van De Weghe. En hij haalde met Dutoit, Blondelle, De Witte, Le Postollec, Lecomte, Neto en Vargas een kleurrijke mix van ex-eersteklassers aan boord. Vier van hen kwamen  in het Soevereinstadion aan de aftrap.

-          Glenn Neven, ‘captain fantastic’ van Lommel SK, speelde zondag zijn 250ste officiële duel voor groenwit. Dat kwamen we aan de weet dankzij de onvolprezen ijver van clubfotograaf en archivaris Jean-Paul Vanbuel, waarvoor dank. De bloemen voor de match waren voor mevrouw Neven. De mooi verpakte fles voor Glenn diende gisteravond een dubbel doel. Eén, toch even nagenieten van zijn knap palmares. Twee, de pijnlijke nederlaag tegen Deinze verdrinken.

-          Stijn Wuytens verscheen zondag voor het eerst dit seizoen aan de aftrap. De bijna 31-jarige topaankoop van Lommel is ook de nestor van de ploeg. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, zegt een oude voetbalwijsheid. Volledig akkoord en de ervaren verdediger wordt ongetwijfeld een houvast voor het jonge, aanstormende geweld. Maar toch een kanttekening: de gemiddelde leeftijd van het team dat zondag danig teleurstelde, bedroeg 24 jaar. Dus zo piep zijn veel spelers niet meer. Millenniumkind Anass Zaroury wordt in november 20 jaar en verder startte nog één tiener in de basis: de 18-jarige Manfred Ugalde.  Het was dus niet enkel de jeugd die tegen Deinze leergeld betaalde.