Menu
19
apr
Club Lommel SK wordt gastheer voor trainersopleiding Voetbal Vlaanderen Dat Lommel SK de jeugdopleiding hoog in het vaandel draagt, mocht dit seizoen nogmaals blijken met de doorbraak van onze Jamal Aabbou. Ook het opleiden van goede trainers hoort daarbij.

Lommel SK is blij te vernemen dat onze kandidatuur om gastheer te worden van de Vlaamse Trainersschool, werd weerhouden. In het seizoen 2020-2021 zullen ambitieuze trainers zich in het Gestelbos mogen komen bijscholen. Lommel is één van de twee Limburgse locaties waar de opleiding 'Trainer B voetbal' zal plaatsvinden.

De afgelopen jaren werd er binnen onze jeugdopleiding erg hard en goed gewerkt. Dat worp zijn vruchten af want een heel aantal jongens kon dankzij deze leerschool stappen zetten richting een voetbalcarriere. Maar er is ook plaats voor de 'brede ontwikkeling' van de jongeren en voor veel spelvreugde.

Onze technisch directeur Ronny van Geneugden is blij dat we als gastheer onze deuren mogen openzetten voor ambitieuze trainers: 'Onze Lommelse jeugdopleiding staat erg hoog aangeschreven. Onze accommodatie is dankzij inspanningen van vele partners op een hoog niveau gebracht. Wij hebben veel expertise in huis. Wij geloven er rotsvast in dat wij als 'kenniscentrum' inzake jeugdopleiding kunnen bijdragen aan de scholing van ambitieuze trainers en bijgevolg ook weer kunnen bijdragen aan ontwikkeling van jongeren. Daarvoor zetten we onze deuren graag open voor de Vlaamse Trainersschool. Mogelijks volgen er naast 'Trainer B' nog opleidingen die zullen doorgaan in Lommel.'