NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN SHOP TICKETS
28
nov
Club Ploeg van de week: U16E! Dat onze club bekend staat voor zijn uitgebreide en sterke jeugdopleiding is algemeen geweten. Wij willen hen graag ook nog beter aan jullie voorstellen. Dit zal wekelijks gebeuren in onze rubriek "Ploeg van de week".

Onze U16E zijn aan een sterk seizoen bezig. Afgelopen zaterdag stond er een leuk duel op het programma met Waasland-Beveren oftwel het nummer 4 tegen het nummer 3 in het klassement. De vorige ontmoeting in Beveren eindigde na een spannende wedstrijd op 4-3. En ook deze keer was het een bijzonder duel dat we zagen op het Lommelse kunstgrasveld. De thuisploeg domineerde de eerste helft maar het waren de Waaslanders die zich de betere toonden op het gebied van efficiëntie. Onze jongens trokken met een 0-2 achterstand de rust in.
Wat trainers Hans en Ercument hebben verteld tijdens de rust weten we niet juist, maar onze spelers kwamen bijzonder scherp uit de kleedkamer. Met veel enthousiasme en een gezonde portie lef wisten ze de achterstand om te buigen in een 3-2 overwinning.
Een prestatie die gezien mag worden en dat bevestigde trainer Hans ons ook: "We hadden in de eerste helft al het beste van het spel en we wilden dus zeker niet opgeven. Onze jongens gaven zelf aan dat ze er nog vol in geloofden en dat zagen we ook terug in de tweede helft. We scoorden vrij snel de aansluitingstreffer en niet veel later stond het al gelijk. Knap hoe onze jongens bleven pressen en op de winninggoal jaagden. Tegen het einde van de wedstrijd lukte dat ook! Dit zorgt voor een bijzonder leuk einde van de eerste ronde!"

Hoe is die eerste ronde tot nu toe verlopen, vroegen we aan Hans: "Het seizoen verloopt momenteel heel goed. We vormen een (h)echte groep die het zware werk niet uit de weg gaat. Dit is dan ook meteen één van de grootste kwaliteiten van onze jongens. Ze beseffen heel goed dat het team op de eerste plaats komt."
Als we bij de spelers polsen wat ze de mooiste prestatie tot nu toe vonden, komen ze bij de uitwedstrijd in Oostende terecht. "Vorig seizoen kregen we nog een echte pandoering op het veld van Oostende. Dit jaar vormden we een hecht blok en lieten we zien dat we heel wat stappen vooruit hebben gezet. Het gaf een bijzonder leuk gevoel om met een 0-2 overwinning van het veld van de leider te stappen."
Ercument en Hans bevestigen dit maar vullen ook vlug aan: "Wij zijn ervan overtuigd dat leukste momenten dit seizoen nog moeten komen. Laat die tweede ronde dus maar snel beginnen!"

Nu staan voor onze jongens de examens voor de deur. Belangrijk is dat ze ook op school het beste van zichzelf geven net zoals ze ook op het grasveld willen schitteren. 

Ook Hans vragen we wat hij uniek vindt aan de Lommelse jeugdopleiding. "We beseffen maar al te goed dat Lommel voor ons een ideaal leerklimaat creëert. Op die manier kunnen wij er ook het maximale uithalen. Onze jongens trainer viermaal per week waarbij sessies van meer dan twee uur."
Toch is er iets dat hij heel erg wil benadrukken. "De vriendschap die je bij Lommel SK kan terugvinden. Dat is iets om te koesteren!"


Onze U16E bestaat uit:

Trainers: Ercüment Kitay en Hans Vanarwegen

Afgevaardigden: Franky Beckers en Philippe Leroy

Spelers: Koray Akpinar, Jarne Beckers, Driss Bourouane, Jelle Brands, Anton Butakov, Zeno Dirx, Jan Geboers, Sandro Goossens, Lucas Leroy, Yente Moors, Nate Nys, Mathise Reumers, Yorbe Sels, Jente Torre Y Garcia, Naíme Van Doninck, Thijs Van Noppen, Ferre Vanbael, Milan Vossen, Driek Wevers

Wij wensen jullie nog heel veel voetbalplezier!