Menu
07
nov
Club Ploeg van de week: U10P! Dat onze club bekend staat voor zijn uitgebreide en sterke jeugdopleiding is algemeen geweten. Wij willen hen graag ook nog beter aan jullie voorstellen. Dit zal wekelijks gebeuren in onze rubriek "Ploeg van de week".

Deze week trokken we aan de mouw van Stan Jansen. Hij is trainer van onze U10P. Samen met afgevaardigde William beschikt hij over 12 gemotiveerde jongens die wekelijks het beste van zichzelf geven.

Afgelopen weekend namen onze U10P het op tegen Genk VV. De jongens van trainer Stan hadden wat recht te zetten na een mindere wedstrijd tegen Zonhoven de week voordien. En dat deden de toppers dan ook en dit tot grote tevredenheid van hun trainer. "Het spel was in de beginfase nog wat rommelig maar daarna lieten onze jongens mooie kantwissels, een snelle balcirculatie en heel wat schitterende doorsteekpasses (hebben ze dat afgekeken van Hans Vanaken!?) zien". Uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen met een mooie 13-1 eindstand op het bord. 

Als we Stan vragen om zijn team te omschrijven, komt hij met de volgende mooie woorden op de proppen: "We beschikken over een ijzersterke verdediging met daarachter een keeper als een kat! Onze aanvallers en middenvelders beschikken over heerlijke dribbels. En al de jongens beschikken over een uitstekende conditie waardoor ze het een hele wedstrijd kunnen volhouden. Het klinkt misschien goed... maar het is ook gewoon zo!" We spreken hier dus met een fiere trainer en dat is dan ook volledig terecht. "Maar waar ik echt trots ben is dat we echt één ploeg vormen. Wanneer de jongens iemand voor de goal zien staan die makkelijker kan scoren dan leggen ze de bal breed. Ze vieren dan samen uitbundig! Dat geeft echt energie aan mezelf en het team!"

De jongens kijken uit naar het vervolg van de competitie maar vooral nog naar de tornooien die op het programma staan. Ook om te bewijzen dat geleerd hebben uit hun "fouten" in het verleden. Trainer Stan: "Een tijdje geleden speelden we de finale tegen La Louvière. Nog voor de aftrap van deze wedstrijd waren de jongens de beker al aan het verloten. Het gevolg liet zich dan ook raden... Vel en beer...!" Een goede leerschool voor de jongens denken wij dan! Toch gunnen we ze een mooie beker! 

Als we de spelers vragen waar ze echt fier op zijn, komen ze heel vlug met een antwoord aandraven: "Wij zijn zeer trots om te spelen in onze mooie groene shirts!" Aanvullend geven ze ook aan dat de tegenstanders extra gemotiveerd zijn om tegen Lommel SK te spelen.

Onze U10P bestaat uit:

Trainer: Stan Jansen

Afgevaardigde: William Van Otterdijk

Spelers: Juul Cuyvers, Lukas Dillen, Amin Erraai, Matthias Indekeu, Hamzata Jalloh, Harm Jansen, Lars Jordens, Mats Lenders, Erdi Maxhuni, Vince Reekmans, Sam Van Otterdijk, Sander Vanheukelom

 

Wij wensen jullie nog heel veel voetbalplezier!