Menu
05
nov
Beloften Doelpuntenfestival in Kortrijk! Onze beloften namen het gisteren op het veld van Gullegem op tegen KV Kortrijk. Het werd een bijzonder spectaculair duel waarin beide ploegen viermaal scoorden in de eerste helft. In het slot trok de thuisploeg de overwinning naar zich toe.

Bij Lommel zagen we een fel gewijzigd elftal. Trainer Eddy Vanhemel trad aan met heel wat jonge gasten uit de A-kern. Bram Vanheukelom kreeg zijn kans op de rechtsachter en ook Beka Vachiberadze mocht ritme opdoen na zijn blessure. 

Het spektakel startte na tien minuten wanneer Kortrijk een penalty kreeg toegewezen. Verhelst trapte deze beheerst binnen, 1-0. Diezelfde Verhelst was afwerker van dienst na een snelle Kortrijkse counter, 2-0. Lommel deed prima mee en lukte na een kwartier spelen de aansluitingstreffer wanneer Brendan Schoonbaert de bal knap overhoeks binnenkopte, 2-1. Het tempo in deze wedstrijd bleef bijzonder hoog liggen en in minuut twintig kreeg de thuisploeg een tweede strafschop van de avond. Deze keer trapte Belgacem zonder twijfelen de 3-1 op het scorebord. Maar ook Lommel bleef opzoek naar doelpunten en Anass Zaroury trapte knap binnen, 3-2. Vijf minuten voor de rust kreeg ook Lommel een strafschop. Jamal Aabbou miste niet, 3-3. Nog vijf minuten dus in deze eerste helft maar nog was het doelpuntenfestival niet ten einde. Belgacem pakte uit met een knappe dribbel en dito afwerking, 4-3. Het slotwoord van deze dolle eerste helft was voor Beka Vachiberadze die de onwaarschijnlijke 4-4 ruststand op het scorebord toverde. 

In de tweede helft was het spel slordiger en waren er ook enkele stevige overtredingen. De kansen werden ook minder vlot afgewerkt als in de eerste helft en lang leek de ruststand ook de eindstand te worden. Acht minuten voor tijd pakte Belgacem uit met een nieuwe dribbel en legde de bal opzij voor Timmerman die voor de 5-4 eindstand zorgde. Net daarvoor was Salif Kujabi van het veld gestuurd met een rode kaart.

Maandag nemen onze jongens het thuis op tegen Beerschot. Aftrap van deze wedstrijd is om 20.00u. Supporters op post! 

Opstelling Lommel SK:
Lenaerts, Vanheukelom, Schoonbaert, Dens (84' Jallow), Kujabi, Vachiberadze, Aabbou (74' Bart Kolen), Thordarson, Krizan (63' Van de Ven), Vermijl, Zaroury (72' Wevers)