NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_COMPETITIE26'
12
apr
Wedstrijd - Verslag Kampioen geeft een lesje in efficiëntie! Lommel speelde in een gewijzigde formatie een prima eerste helft tegen Union. Helaas lieten onze jongens het na om de kansen te verzilveren. Dat deed de kampioen na rust beter en ze namen de drie punten mee naar Brussel. 0-2 47' Teddy Teuma 0-1
65' Deniz Undav 0-2
Opstelling Lommel SK3 - Laurent Lemoine
5 - Kevin Kis
7 - Robin Henkens
15 - Manfred Ugalde
16 - Arno Verschueren
18 - Kolbeinn Thordarson
19 - Jordan Attah Kadiri
23 - Yannick Vandersmissen
26 - Vinicius De Souza Costa
29 - Marlos Moreno
30 - Daniel Grimshaw
Opstelling R Union Saint-Gilloise4 - Jonas Bager
6 - Casper Nielsen
9 - Deniz Undav
11 - Mathias Fixelles
16 - Christian Burgess
17 - Teddy Teuma
19 - Guillaume Francois
21 - Lucas Pirard
23 - Aron Sigurdarson
44 - Siebe Van Der Heyden
96 - Brighton Labeau
Kaarten Lommel SK Kevin Kis (37')
Vinicius De Souza Costa (57')
Kaarten R Union Saint-Gilloise Aron Sigurdarson (45')
Wissels Lommel SK68' - Arno Verschueren Anass Zaroury
78' - Manfred Ugalde Koki Saito
Wissels R Union Saint-Gilloise77' - Aron Sigurdarson Edisson Jordanov
78' - Mathias Fixelles Koki Saito
87' - Brighton Labeau Abederahmane Soussi
89' - Guillaume Francois Anas Hamzaoui
90' - Deniz Undav Sébastien Pocognoli

 
 
Verslag

Trainer Liam Manning kon geen beroep doen op kapitein Glenn Neven. Zijn plaats centraal achterin werd ingenomen door Kevin Kis. Yannick Vandersmissen kwam zo in het elftal. Kolbeinn Thordarson was terug uit quarantaine en ook Manfred Ugalde keerde terug in het elftal. Liam Manning opteerde voor een ruit in het middenveld met Manfred Ugalde als diepste middenvelder. 


De kampioen leek verrast door de Lommelse opstelling en had het een hele eerste helft lastig om onder de Lommelse pressing uit te voetballen. Na een snelle combinatie tussen Jordan Attah Kadiri en Manfred Ugalde werd Arno Verschueren in een prima positie geplaatst. Zijn schot ging onvoldoende naar de hoek en Pirard kon redden. Manfred Ugalde werd ook nog aangetikt in de zestien meter. Scheidsrechter Denil gaf geen logische penalty maar floot de fout in het nadeel van Lommel. Daniel Grimshaw werd voor het eerste op proef gesteld door Sigurdarson. Onze Engelse doelman klemde de bal prima. Jordan Attah Kadiri trapte aan de overkant ruim naast na een vlotte Lommelse aanval. Vijf minuten voor de rust zat Daniël Grimshaw er goed tussen wanneer Fixelles voor hem opdook. Even later volgde de grootste kans van de eerste helft. Marlos Moreno nam de bal prima mee en zette Jordan Attah Kadiri alleen voor doel. Helaas trapte hij de bal net naast. Geen verdiende Lommelse voorsprong aan de rust dus.


Het kwam onze jongens meteen duur te staan in de tweede helft. Met meer geluk dan kunde kreeg Teuma de bal tegen de netten na een snelle counter, 0-1. Daniël Grimshaw redde prima op een afgeweken schot van Nielsen. Onze jongens bleven proberen maar het was uitkijken voor de snelle bezoekende tegenaanvallen. Fixelles dacht er nog zo één te kunnen opzetten maar ging met de voet vooruit door op Laurent Lemoine. Scheidsrechter Denil vond het niet nodig hier een logische gele kaart aan te koppelen. Ook Marlos Moreno kreeg nogmaals de nodige trappen te verduren. In minuut 64 opnieuw pech voor de thuisploeg. Laurent Lemoine kreeg de bal tegen zijn arm, die tegen het lichaam leek te zijn, maar de bal ging toch op de stip. Undav nam het geschenk aan en trapte feilloos binnen, 0-2. Een opdoffer die onze jongens nog moeilijk te boven kwamen. Er volgden nog enkele stilstaande fases maar tot echt doelgevaar kwamen we niet meer. Lynen kreeg nog een prima kans maar Daniel Grimshaw stond pal. 


Union toonde zich een efficiënte kampioenenploeg en nam de drie punten mee naar huis. Lommel liet na om de wedstrijd volledig naar hun hand te zetten door een prima eerste helft niet te belonen met doelpunten. Seraing is nu zeker van de tweede plaats. Voor onze jongens staat zaterdag de verplaatsing naar RWDM op het programma.