NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_COMPETITIE22'
08
maa
Wedstrijd - Verslag Moeizame winst tegen sterk Club NXT! Een sterk Club NXT liet onze jongens zwoegen en zweten om de drie punten in Lommel te houden. Gelukkig gingen de bezoekers slordig om met hun kansen in de eerste helft. Lommel wist uiteindelijk een 0-1 achterstand om te zetten in een belangrijke overwinning. 2-1 63' Mathis Servais 0-1
66' Kevin Kis 1-1
77' Arno Verschueren 2-1
Opstelling Lommel SK3 - Laurent Lemoine
5 - Kevin Kis
6 - Glenn Neven
7 - Robin Henkens
8 - Diego Rosa Silva
16 - Arno Verschueren
18 - Kolbeinn Thordarson
19 - Jordan Attah Kadiri
29 - Marlos Moreno
30 - Daniël Grimshaw
70 - Anass Zaroury
Opstelling Club Brugge NXT2 - Ibrahima Fofana
3 - Ibe Hautekiet
5 - Denzel De Roeve
9 - Romeo Vermant
21 - Lynnt Audoor
25 - Mathis Servais
30 - Noah Mbamba
33 - Nick Shinton
44 - Formose Mendy
55 - Maxim De Cuyper
97 - Thomas Van Den Keybus
Kaarten Lommel SK Kaarten Club Brugge NXT Wissels Lommel SK56' - Diego Rosa Silva Vinicius De Souza Costa
72' - Kolbeinn Thordarson Rafik Belghali
73' - Anass Zaroury Christophe Kabongo
90' - Jordan Attah Kadiri Koki Saito
Wissels Club Brugge NXT84' - Ibrahima Fofana Keano Vanrafelghem
85' - Lynnt Audoor Nathan Fuakala
86' - Mathis Servais Noah Aelterman

 
 
Verslag

Voor het treffen met Club NXT zagen we drie wijzigingen in de basiself. Kevin Kis nam zijn plaats links achteraan terug in. Diego Rosa en Jordan Attah Kadiri kregen de voorkeur op Vinicius Souza en Koki Saito


De eerste minuten van de wedstrijd leek er voor Lommel nog geen vuiltje aan de lucht. Anass Zaroury haalde de achterlijn maar zijn voorzet vond geen Lommelse voet om de bal in doel te verlengen. Na een kwartier wedstrijd zagen we de eerste dreiging van de bezoekers. Van Den Keybus schoot hard in de handen van Daniël Grimshaw. Bij Lommel liep er teveel mis in balbezit. De Cuyper zette Vermant op weg naar de openingstreffer maar Daniël Grimshaw zat er prima tussen. Aan Lommelse zijde zagen we een kopbal Glenn Neven op hoekschop van Kevin Kis maar deze verdween ruim over en naast. Het team van Rik De Mil kreeg steeds meer vertrouwen en bleef ook voor gevaar zorgen. De Cuyper zette zich door en deze keer was het Servais die niet kon afronden. Daniël Grimshaw was even later redder in nood op een lage schuiver van Vermant. De zoon van Sven Vermant liet ook nog een stevige kopkans liggen vlak voor rust. Het mag duidelijk zijn dat onze jongens zich mochten bezinnen tijdens de rust. 


Het eerste gevaar in de tweede helft kwam er na een snelle combinatie tussen Arno Verschueren en Marlos Moreno. Laatstgenoemde besloot maar net voorlangs. Iets voorbij het uur ging de man die ons in de eerste helft nog overeind hield helaas in de fout. Daniël Grimshaw speelde de bal in de voeten van Servais en die twijfelde niet. De Bruggeling trapte de bal in het lege doel, 0-1. De reactie van de thuisploeg volgde vrij snel. Marlos Moreno werd aangetikt door Mbamba en de bal ging op de stip. Kevin Kis trapte de bal netjes tegen het zijnet binnen, 1-1. Bij Lommel was ondertussen Vinicius Souza op het veld gekomen en er kwam meer controle over de wedstrijd. Even later zagen we ook Christophe Kabongo en Rafik Belghali tussen de lijnen komen. Kevin Kis was opnieuw belangrijk wanneer hij  een vrije trap perfect voor doel krulde. Arno Verschueren heeft de weg naar de netten gevonden de afgelopen weken en knikte de bal perfect in doel, 2-1. Na deze Lommelse voorsprong kwam er meer ruimte. Robin Henkens zag zijn poging op de vuisten van Shinton stranden. Marlos Moreno was daarna nog twee maal aangever van dienst. Zowel Christophe Kabongo als Koki Saito geraakten niet voorbij de bezoekende doelman. De bezoekers bleven moedig opzoek gaan naar de gelijkmaker maar konden Daniël Grimshaw niet meer bedreigen. 


Club NXT heeft Lommel meer dan het vuur aan de schenen gelegd. De thuisploeg kwam in het eerste uur meermaals goed weg maar kon uiteindelijk een 0-1 achterstand toch nog wegwerken. Zo blijven de drie belangrijke punten aan de Gestelsedijk. Volgende week volgt de topper tegen KVC Westerlo. Ook hier willen we heel graag de drie punten in Lommel houden. Al zullen we dan uit ander vaatje moeten toppen. Dat onze jongens daartoe in staat zijn, hebben ze al meermaal bewezen.