NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_COMPETITIE21'
01
maa
Wedstrijd - Verslag Fatale slotseconden op het veld van de leider! Het werd een spectaculaire wedstrijd tussen Union en Lommel. Het team van Liam Manning kon niet beter beginnen door de score te openen in de eerste minuut. Het werd echter Mazzu-time die ervoor zorgde dat onze jongens met lege handen achterbleven. 3-2 1' Arno Verschueren 0-1
59' Deniz Undav 1-1
65' Marlos Moreno 1-2
69' Deniz Undav 2-2
93' Deniz Undav 3-2
Opstelling R Union Saint-Gilloise4 - Jonas Bager
6 - Casper Nielsen
9 - Deniz Undav
11 - Mathias Fixelles
13 - Dante Vanzeir
16 - Christian Burgess
17 - Teddy Teuma
19 - Guillaume Francois
24 - Edisson Jordanov
44 - Siebe Van Der Heyden
49 - Anthony Moris
Opstelling Lommel SK3 - Laurent Lemoine
6 - Glenn Neven
7 - Robin Henkens
9 - Koki Saito
16 - Arno Verschueren
18 - Kolbeinn Thordarson
21 - Milan Troonbeeckx
26 - Vinicius De Souza Costa
29 - Marlos Moreno
30 - Daniel Grimshaw
70 - Anass Zaroury
Kaarten R Union Saint-Gilloise Jonas Bager (42')
Siebe Van Der Heyden (48')
Christian Burgess (65')
Deniz Undav (68')
Ismael Kandouss (74')
Teddy Teuma (85')
Mathias Fixelles (86')
Kaarten Lommel SK Marlos Moreno (56')
Vinicius De Souza Costa (66')
Diego Rosa (83')
Manfred Ugalde (89')


Wissels R Union Saint-Gilloise73' - Siebe Van Der Heyden Ismael Kandouss
93' - Deniz Undav Senne Lynen
Wissels Lommel SK46' - Koki Saito Manfred Ugalde
69' - Robin Henkens Diego Rosa
87' - Anass Zaroury Juan Bautista Cejas

 
 
Verslag

Ondanks dat we stilaan corona aan het verdrijven zijn binnen de club werd het toch nog puzzelen voor Liam Manning. Kevin Kis was nog niet klaar voor de strijd en Yannick Vandersmissen zat thuis met een hersenschudding. Stijn Wuytens werkt aan zijn terugkeer. Hierdoor moest Milan Troonbeeckx optreden als linksachter. Laurent Lemoine kwam terug uit schorsing en nam terug plaats centraal achterin naast Glenn Neven


Heel vaak moesten we dit seizoen al schrijven dat de start van de wedstrijd niet geweldig was voor onze jongens. Maar dat zou deze keer toch even anders uitpakken. Robin Henkens stak de bal onmiddellijk diep naar Marlos Moreno. De voorzet van onze snelle flankaanvaller kwam via Burgess voor de voeten van Arno Verschueren. Die heeft de smaak te pakken na vorige week en schoot ook nu raak. Na 27 seconden stonden onze jongens op een 0-1 voorsprong. De thuisploeg was even van slag maar probeerde door veel pressing naar voren de wedstrijd naar zich toe te trekken. Nielsen kwam aan het kanon maar besloot in het zijnet. Even later volgde een poging van Anass Zaroury maar Moris kon vrij makkelijk klemmen. Daniel Grimshaw moest zich voor het eerst tonen na een infiltratie van François. Ook topschutter Vanzeir geraakte vanuit een scherpe hoek niet voorbij onze Engelse doelman. Ondertussen deden Mazzu en co hun best om langs de lijn te spelleiding te beïnvloeden. Gelukkig ging de scheidsrechter niet in op de verschillende claims naar een penalty. Onze jongens mochten met een voorsprong de kleedkamers opzoeken.


Bij Lommel bleef Koki Saito in de kleedkamer. Zijn plaats werd ingenomen door Manfred Ugalde. Meteen na de rust toonde Undav zich gevaarlijk. Zijn kopbal op voorzet van Teuma vloog naast de kruising. Net voor het uur was het toch raak voor de thuisploeg. Nielsen bracht de bal voor en Undav tikte binnen, 1-1. Nielsen probeerde het vervolgens vanop afstand maar Daniel Grimshaw was bij de pinken. Lommel probeerde meermaals goed om te schakelen maar het team van Mazzu deinsde steeds minder terug om de botte bijl boven te halen. Vooral Marlos Moreno werd regelmatig aangetrapt. Het leverde de thuisploeg uiteindelijk 8 gele kaarten op. Daar kwamen ze dan nog goed mee weg! Wanneer onze Colombiaan dan toch eens niet aangetikt werd, leverde het meteen een doelpunt op. Hij dribbelde knap zijn tegenstander en schoot hard raak, 1-2. Even later pakte Daniel Grimshaw uit met een knappe voetreflex op de poging van Jordanov. Vinicius Souza probeerde vervolgens uit te voetballen maar de thuisploeg profiteerde hiervan en Undav schoot zijn tweede van de avond tegen de touwen, 2-2. Lommel reageerde meteen met een stevig schot van Manfred Ugalde dat maar net naast ging. Marlos Moreno wist Anass Zaroury te bereiken. Ook deze poging verdween naast het doel van Moris. De slotfase beloofde nog bijzonder spannend te worden. Union verloor nog maar twee punten op eigen veld en bleef opzoek gaan naar de overwinning. Lommel bleef ondertussen gevaarlijk in de omschakeling. Vinicius Souza kopte de poging van Kandouss van de lijn weg. Helaas voor onze jongens viel het doelpunt diep in de blessuretijd. Via een gelukje kreeg François de bal tot bij Undav die met zijn hattrick het Lommelse lot bezegelde, 3-2.


Na een fantastische start werd het uiteindelijk een pijnlijk einde voor onze jongens. Vreugde voor de supporters van Union, balen voor de Lommelse supporters. De neutrale fan zal genoten hebben van deze wedstrijd. Zondag ontvangen we in eigen huis Club NXT. Dat we vol voor de drie punten gaan, mag duidelijk zijn!