NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_COMPETITIE16'
25
jan
Wedstrijd - Verslag Schitterende remonte levert drie punten op! De wedstrijd tussen Lommel en RWDM werd er één met twee gezichten. In de eerste helft strafte RWDM twee fouten van ons te traag voetballende jongens af. In de tweede helft trok het team van Liam Manning echt ten strijde en bogen de dubbele achterstand om in een knappe overwinning. 3-2 24' Kévin Nzuzi 0-1
45' Kévin Nzuzi 0-2
54' Jordan Attah Kadiri 1-2
58' Glenn Neven 2-2
81' Manfred Ugalde 3-2
81' Manfred Ugalde 4-2
Opstelling Lommel SK3 - Laurent Lemoine
5 - Kevin Kis
6 - Glenn Neven
7 - Robin Henkens
18 - Kolbeinn Thordarson
19 - Jordan Attah Kadiri
23 - Yannick Vandersmissen
26 - Vinicius De Souza Costa
29 - Marlos Moreno
55 - Tomas Svedkauskas
70 - Anass Zaroury
Opstelling RWD Molenbeek2 - Abdoul Danté
3 - Florian Le Joncour
5 - Naïm Boujouh
7 - Kévin Nzuzi
11 - Yvan Yagan
13 - Glenn Claes
22 - Gilles Ruyssen
23 - Tracy Mpati
28 - Mehdi Terki
30 - Romain Matthys
94 - Nicolas Rommens
Kaarten Lommel SK Laurent Lemoine (9')
Glenn Neven (25')
Christopher Kabongo (93')
Kaarten RWD Molenbeek Mehdi Terki (17')
Nicolas Rommens (76')
Tracy Mpati (84')
Wissels Lommel SK55' - Yannick Vandersmissen Manfred Ugalde
55' - Jordan Attah Kadiri Manfred Ugalde
90' - Anass Zaroury Christopher Kabongo
Wissels RWD Molenbeek66' - Kévin Nzuzi Joeri Dequevy
82' - Naïm Boujouh Bryan Van Den Bogaert
82' - Yvan Yagan Bryan Van Den Bogaert
82' - Glenn Claes Bryan Van Den Bogaert
86' - Florian Le Joncour Erwin Senakuku

 
 
Verslag

Voor de eerste competitiewedstrijd van 2021 voerde Liam Manning twee wijzigingen door in vergelijking met het duel tegen Club NXT. De gekwetste Stijn Wuytens werd vervangen door Kevin Kis. Robin Henkens nam de plaats in van de naar IJsland vertrokken Sebastiaan Brebels


De eerste dreiging van de wedstrijd kwam er via het hoofd van ex Lommelaar Claes. Hij kon de bal echter onvoldoende raken. Lommel nam ondertussen wel het merendeel van het balbezit voor hun rekening maar het tempo lag te laag om de bezoekers in de problemen te brengen. En wanneer er dan ook nog eens foutjes gaan gemaakt worden, loert er serieus gevaar. Nzuzi wist in minuut 23 voor de eerste keer te profiteren. Hij rukte op en pakte uit met een flinke pegel waarbij de bal precies in het hoekje paste, 0-1. De eerste dreiging van de thuisploeg kwam er net voor het halfuur. Jordan Attah Kadiri kon net niet goed bij de bal wanneer doelman Matthys de bal uit de handen liet glippen. Rommens schoot aan de overkant een afgeweken voorzet over doel. Vinicius Souza lepelde de bal op het hoofd van Jordan Attah Kadiri maar ook hier kwam de bal niet tussen de palen terecht. Met de rust in zicht gleed Laurent Lemoine uit aan de middellijn. Opnieuw Nzuzi profiteerde optimaal en werkte beheerst af, 0-2. Onze jongens mochten zich serieus gaan bezinnen in de kleedkamer. 


Het begon steeds steviger te sneeuwen aan de Gestelsedijk maar het leek de Lommelse spelers wel deugd te doen. Het team van Liam Manning kwam fel uit de kleedkamer en liet de oranje bal nu tegen een veel hoger tempo rondgaan. Doelman Matthys was goed bij de pinken bij een kopbal van Vinicius Souza. De Lommelse flanken gingen steeds meer dreigen en Anass Zaroury pakte uit met een voorzet op maat. Jordan Attah Kadiri gleed de bal in doel, 1-2. Enkele tellen en een dubbele wissel later (Arno Verschueren en Manfred Ugalde kwamen tussen de lijnen ten koste van Yannick Vandersmissen en Jordan Attah Kadiri) trapte Anass Zaroury zijn tweede assist op het hoofd van Glenn Neven. Onze kapitein knikte perfect de bal tegen de touwen, 2-2. Op het uur pegelde Marlos Moreno maar net naast op voorzet van Kolbeinn Thordarson. De bezoekers werden volledig teruggedrongen maar konden toch nog eens hun neus aan het venster steken. Claes kwam echter een voetje tekort om de bal goed te raken. Kolbeinn Thordarson ging zijn kans maar zijn poging week af op een bezoekend been. De hieropvolgende hoekschop kwam voor de voeten van Marlos Moreno terecht. Zijn pegel verdween in de handen van Matthys. Na opnieuw een snelle Lommelse aanval volgde er deze keer een assist vanaf de rechterkant. Kolbeinn Thordarson legde de bal perfect op het hoofd van Manfred Ugalde en de 3-2 voorsprong was een feit! De bezoekers hingen in de touwen en konden een sterke thuisploeg niet meer bedreigen. 


Zo starten onze jongens het nieuwe jaar met een driepunter. Een zwakke eerste helft werd uitgewist met een flitsende tweede helft. Zo gingen we zowel op het veld als in het klassement op en over RWDM. Vrijdag volgt opnieuw een thuiswedstrijd. Om 20u00 trappen we af tegen KMSK Deinze. We gaan vol voor een 9 op 9!