NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_COMPETITIE15'
20
dec
Wedstrijd - Verslag Met een overwinning de winterstop in! Het werd geen spektakelstuk in Lokeren vrijdagavond. Nog voor het eerste kwartier was verstreken kwamen onze jongens op voorsprong. Het spel was met momenten wat slordig en enkele goede mogelijkheden werden niet benut. In blessuretijd werd de overwinning veiliggesteld. 0-2 13' Kolbeinn Thordarson 0-1
92' Anass Zaroury 0-2
Opstelling Club Brugge NXT2 - Ibrahima Fofana
3 - Ibe Hautekiet
4 - Nathan Fuakala
11 - Eric Appiah Ansu
14 - Xander Blomme
15 - Wilkims Ochieng
17 - Arne Engels
18 - Yari Stevens
19 - Thibo Baeten
33 - Nick Shinton
55 - Maxim De Cuyper
Opstelling Lommel SK3 - Laurent Lemoine
4 - Stijn Wuytens
6 - Glenn Neven
14 - Sebastiaan Brebels
18 - Kolbeinn Thordarson
19 - Jordan Attah Kadiri
23 - Yannick Vandersmissen
26 - Vinicius De Souza Costa
29 - Marlos Moreno
55 - Tomas Svedkauskas
70 - Anass Zaroury
Kaarten Club Brugge NXT Maxim De Cuyper (51')

Kaarten Lommel SK Vinicius De Souza Costa (63')
Yannick Vandersmissen (66')
Laurent Lemoine (82')
Wissels Club Brugge NXT72' - Wilkims Ochieng Lenn De Smet
82' - Arne Engels Noah Aelterman
Wissels Lommel SK61' - Kolbeinn Thordarson Arno Verschueren
78' - Marlos Moreno Christophe Kabongo

 
 
Verslag

Voor het duel met Club NXT voerde Liam Manning drie wijzigingen door in zijn basiself. Vinicius Souza keerde terug uit schorsing. Yannick Vandersmissen verving de geschorste Kevin Kis. Jordan Attah Kadiri kreeg voorin de voorkeur op de vermoeide Manfred Ugalde.


Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van de thuisploeg. De Cuyper pakte uit met een grondscherend schot maar Tomas Svedkauskas duwde de bal prima uit de hoek. Net voor het kwartier was er een prima combinatie op de Lommelse rechterflank. Glenn Neven duwde de bal tot bij Marlos Moreno. Diens voorzet bereikte het hoofd van Kolbeinn Thordarson en die liet deze kans niet liggen, 0-1. De thuisploeg probeerde te reageren maar kon de Lommelse verdediging amper in verlegenheid brengen. Aan de overkant volgde er wel meer dreiging. Glenn Neven devieerde de bal net over doel op hoekschop van Anass Zaroury. Even later een hoekschop van Yannick Vandersmissen. Deze keer kwam de bal op het hoofd van Jordan Attah Kadiri. Ook deze bal ging over het doel van Shinton. Vervolgens zagen we een flitsende Colombiaanse dribbel. Marlos Moreno stuitte helaas op de benen van Shinton. De 0-2 hing in de lucht en viel bijna met een gelukje nadat een hoekschop via een Brugse speler maar net naast de verste paal verdween. Met een 0-1 voorsprong trokken we naar de kleedkamers.


Na de rust stak Lommel als eerste de neus aan het venster. Een scherpe voorzet van Yannick Vandersmissen werd voor de neus van Jordan Attah Kadiri weggewerkt. Vervolgens haalde Anass Zaroury de achterlijn. Glenn Neven kwam net tekort om de bal in doel te glijden. Onze captain kwam nog eens in een goede schietpositie maar het werd een flinke afzwaaier. Club NXT bleef moedig meevoetballen maar kansen bleven schaars. Stevens probeerde het toch eens maar trof het zijnet. Jordan Attah Kadiri vuurde stevig schot af maar Shinton stond op de juiste plaats. Vijf minuten voor tijd viel de bal voor de voeten van Stijn Wuytens. Zijn poging verdween op een Brugse arm maar de scheidsrechter gaf geen krimp. De ingevallen Arno Verschueren zette zich stevig door en ging vol zijn kans. Shinton zat er goed tussen. In de toegevoegde tijd zag Jordan Attah Kadiri zijn punter tegen de paal verdwijnen maar de goed gevolgde Anass Zaroury klaarde de klus, 0-2.


Het zout en peper ontbrak in deze wedstrijd. Het maakt de overwinning er niet minder belangrijk om. Onze jongens genieten nu van een welverdiende winterstop. Op 4 januari verzamelen ze terug om het vervolg van de competitie voor te bereiden. Zondag 24 januari ontvangen we in eigen huis RWDM. Hopelijk mogen we in 2021 terug snel onze supporters verwelkomen aan de Gestelsedijk! Hou het gezond!