NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_COMPETITIE14'
14
dec
Wedstrijd - Verslag Nipt onderuit tegen de leider. Het duel tussen Lommel en leider Union was er één met veel duels en weinig kansen. In de eerste helft was het veldoverwicht voor de bezoekers. Na de rust zagen we een dominanter Lommel. De jonge scheidsrechter Denil kende een moeilijke avond. 0-1 Opstelling Lommel SK3 - Laurent Lemoine
4 - Stijn Wuytens
5 - Kevin Kis
6 - Glenn Neven
7 - Robin Henkens
14 - Sebastiaan Brebels
15 - Manfred Ugalde
18 - Kolbeinn Thordarson
20 - Marlos Moreno
55 - Tomas Svedkauskas
70 - Anass Zaroury
Opstelling R Union Saint-Gilloise3 - Alexander Cochrane
4 - Jonas Bager
6 - Casper Nielsen
9 - Deniz Undav
13 - Dante Vanzeir
16 - Christian Burgess
17 - Teddy Teuma
20 - Senne Lynen
24 - Edisson Jordanov
44 - Siebe Van der Heyden
49 - Anthony Moris
Kaarten Lommel SK Robin Henkens (33')
Manfred Ugalde (52')
Kevin Kis (55')
Sebastiaan Brebels (57')
Marlos Moreno (58')
Kaarten R Union Saint-Gilloise Senne Lynen (58')
Jonas Bager (69')
Siebe Van der Heyden (71')
Jonas Bager (90')
Wissels Lommel SK64' - Manfred Ugalde Jordan Kadiri
78' - Kolbeinn Thordarson Arno Verschueren
87' - Kevin Kis Yannick Vandersmissen
Wissels R Union Saint-Gilloise70' - Senne Lynen Mathias Fixelles
78' - Deniz Undav Arno Verschueren
86' - Dante Vanzeir Marcel Mehlem

 
 
Verslag

Voor het duel met fiere leider Union kon Liam Manning niet beschikken over de geschorste Vinicius Souza. Zijn plaats werd ingenomen door Kolbeinn Thordarson. Robin Henkens schoof een rijtje achteruit. Op de bank zagen we de terugkeer van Arno Verschueren en Milan Troonbeeckx.


Cochrane was de man die voor het eerste gevaar zorgde maar zijn kopbal op hoekschop van Teuma ging ruim over. Net voor het eerste kwartier was verstreken, moest Tomas Svedkauskas tussenkomen op een voorzet-schot van Vanzeir. Beide ploegen probeerden met met hoge druk de opbouw te verstoren. Het zorgde ervoor dat kansen bijzonder schaars bleven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de grootste kans van de eerste helft er één was vanuit een stilstaande fase. Teuma krulde de bal over de muur maar Tomas Svedkauskas liet opnieuw zien over prima reflexen te beschikken. Na een halfuur spelen liet Teuma zich op een heel andere manier opvallen. Hij pleegde een aanslag op het scheenbeen van Marlos Moreno maar mocht als bij wonder toch op het veld blijven staan. De reviewcommissie zal de beelden wellicht nog eens herbekijken maar ondertussen mocht Union dus verder met elf spelers. Buiten een hoge trap over doel van Vanzeir viel er geen gevaar meer te noteren voor de rust.


Na de koffie zagen we de thuisploeg feller van start gaan. Een door de bezoekers weggewerkte hoekschop kwam voor de voeten van Anass Zaroury maar zijn schot verdween in de grijparmen van Moris. Verder viel in het eerste kwartier het zenuwachtige optreden van scheidsrechter Denil op. Hij begon kwistig met gele kaarten te strooien waardoor de Lommelse teller plots op vijf gele kaarten kwam te staan. Kevin Kis mist zo de laatste wedstrijd voor de winterstop. Opvallend hierbij was dat een potig Union lange tijd ongestraft hun gang mocht blijven gaan. Jordan Kadiri kwam dan Manfred Ugalde vervangen en kon al vrij snel voor gevaar zorgen maar hij zag de bal net tever van de voet stuiten. Het bezoekende gevaar kwam opnieuw van de voet van Teuma. Zijn scherpe vrije trap ging via de handen van Tomas Svedkauskas voorbij alles en iedereen. Sebastiaan Brebels scoorde al op het veld van Union met een knappe vrije trap en ook deze keer was hij er dichtbij. Moris tikte de bal van onder de lat in hoekschop. De grootste kans van de wedstrijd volgde na een snelle bezoekende omschakeling. Vanzeir haalde uit maar onze Litouwse doelman hield zijn netten schoon. In minuut 79 volgde dan het enige doelpunt van de wedstrijd. De ingevallen Labeau knikte de 0-1 binnen op voorzet van Nielsen. Toch wel een dreun van de thuisploeg die meteen opzoek ging naar de gelijkmaker. Anass Zaroury wist zich door te zetten in het strafschopgebied maar zijn voorzet kon nog net ontzet worden. Enkele tellen later een soortgelijke fase maar deze keer werd hij onverwacht afgefloten voor een ingebeelde fout op Teuma. In het absolute slot haalde Bager nog maar eens het mes boven. Na eerder al Marlos Moreno te torpederen was nu Anass Zaroury het slachoffer. Denil trok een tweede gele en dus rode kaart. Union hoefde hier verder geen nadeel van te ondervinden want de verloren tijd werd niet verder ingehaald. 


Het werd dus een nederlaag na een eerder gesloten duel tegen leider Union. De bezoekers lieten zien over de nodige kwaliteit te beschikken maar haalden ook meermaals het mes boven om onze jongens af te stoppen. Vrijdag staat het laatste duel van dit jaar op het programma. In Lokeren nemen we het op tegen Club NXT.