NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_COMPETITIE13'
07
dec
Wedstrijd - Verslag Onderuit in het Westels Kuipje. De thuisploeg profiteerde net voor de rust van een Lommelse fout in de opbouw om op voorsprong te komen. Vlug in de tweede helft knalde Stijn Wuytens de gelijkmaker binnen. Westerlo profiteerde in het slot van een man meer situatie om de drie punten thuis te houden. 2-1 40' Lukas Van Eeno 1-0
48' Stijn Wuytens 1-1
83' Atabey Cicek 2-1
Opstelling KVC Westerlo5 - Fabien Antunes
7 - Lukas Van Eeno
8 - Kurt Abrahams
9 - Atabey Cicek
12 - Christoffer Remmer
15 - Basilio Ndong
19 - Abdul Kader Keita
20 - Noel Soumah
22 - Christian Brüls
35 - Berke Özer
55 - Tuur Dierckx
Opstelling Lommel SK3 - Laurent Lemoine
4 - Stijn Wuytens
5 - Kevin Kis
6 - Glenn Neven
7 - Robin Henkens
14 - Sebastiaan Brebels
15 - Manfred Ugalde
26 - Vinicius De Souza Costa
29 - Marlos Moreno
55 - Tomas Svedkauskas
70 - Anass Zaroury
Kaarten KVC Westerlo Christoffer Remmer (38')
Kaarten Lommel SK Vinicius De Souza Costa (43')
Vinicius De Souza Costa (77')
Wissels KVC Westerlo72' - Tuur Dierckx Igor Vetokele
89' - Christian Brüls Simon Paulet
90' - Kurt Abrahams Maxim Biset
Wissels Lommel SK69' - Robin Henkens Juan Bautista Cejas
69' - Anass Zaroury Juan Bautista Cejas
87' - Kevin Kis Jordan Attah Kadiri

 
 
Verslag

Trainer Liam Manning selecteerde dezelfde achttien namen voor de korte verplaatsing naar Westerlo. Hij gaf ook het vertrouwen aan de elf spelers die vorige week aan de aftrap stonden tegen RWDM.


De Lommelse start blijkt een heikel punt te zijn en dat was ook in Westerlo het geval. De thuisploeg zette veel druk en dat resulteerde in een grote kans voor Ndong. Zijn poging werd knap gepareerd door Tomas Svedkauskas. Lommel overleefde het openingskwartier en kwam beter in de wedstrijd. Dat leverde een prima kans op voor Marlos Moreno. Na een perfecte voorzet van Robin Henkens trapte hij de bal net naast. Ook de tweede kans van de bezoekers was voor onze snelle dribbelaar. Deze keer was het een voorzet vanaf de voet van Kevin Kis. Marlos Moreno zag zijn poging geblokt door Ndong. Vijf minuten voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Daarbij kreeg het wel de nodige hulp vanuit Lommelse hoek. Van Eeno profiteerde optimaal en schoot de 1-0 binnen. Meteen ook de ruststand.


Lommel moest dus opzoek naar de gelijkmaker en die viel al bijzonder snel in de tweede helft. Een weggewerkte hoekschop van Anass Zaroury viel via enkele tussenstations voor de linkervoet van Stijn Wuytens. Hij trapte de bal heerlijk buiten het bereik van Özer tegen de netten, 1-1. Beide ploegen stelden zich niet tevreden met een gelijkspel en dat leverde toch een genietbare wedstrijd op. De thuisploeg kreeg een vrije trap op een leuke plaats. Brüls haalde stevig uit maar de paal verhinderde een doelpunt. Even later stak Marlos Moreno het veld over. Hij tikte de bal tot bij Anass Zaroury die zijn trap gekeerd zag worden door Özer. Tomas Svedkauskas deed aan de overkant hetzelfde op een poging van Abrahams. Marlos Moreno pakte nog eens uit met een knappe dribbel en een stevig schot. Maar opnieuw zat Özer er goed tussen. Met nog een kwartier te spelen moest Lommel met een mannetje minder verder. Na al een eerder lichte gele kaart in de eerste helft, deelde scheidsrechter Willems ook nu vrij makkelijk een tweede gele en dus rode kaart uit aan Vinicius Souza. De thuisploeg klom even later op voorsprong wanneer Cicek de bal binnenknikte op voorzet van Brüls, 2-1. Ook met tien spelers bleef Lommel geloven in puntenwinst en drong Westerlo achteruit. Marlos Moreno kwam er nog heel dichtbij maar zijn poging ging net voorlangs. 


Zo verlieten onze jongens het strijdtoneel zonder punten. Beide ploegen maakten er een aangename pot voetbal van. Westerlo wist er uiteindelijk ééntje meer tegen de netten te krijgen en hield de drie punten thuis. Zondag ontvangen we in eigen huis leider Union. Opnieuw een mooie uitdaging voor ons team! We gaan ervoor!