NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_COMPETITIE11'
23
nov
Wedstrijd - Verslag Billijk gelijkspel! De start van onze jongens op het veld van Deinze was niet goed. Na de knappe openingstreffer van Kevin Kis kreeg Lommel meer controle over de wedstrijd. In de tweede helft kopte Lennart Mertens de gelijkmaker tegen de touwen en werd een Lommels doelpunt onterecht afgekeurd. 1-1 23' Kevin Kis 0-1
71' Lennart Mertens 1-1
Opstelling KMSK Deinze6 - Flavien Le Postollec
7 - Alessio Staelens
10 - Raphael Lecomte
12 - Gert Van Walle
15 - Michiel De Looze
17 - Jannes Vansteenkiste
20 - Ronald Vargas
22 - Siebe Blondelle
24 - Niels De Schutter
28 - William Dutoit
99 - Dylan De Belder
Opstelling Lommel SK3 - Laurent Lemoine
5 - Kevin Kis
6 - Glenn Neven
11 - Juan Bautista Cejas
14 - Sebastiaan Brebels
15 - Manfred Ugalde
18 - Kolbeinn Thordarson
19 - Jordan Attah Kadiri
26 - Vinicius De Souza Costa
29 - Marlos Moreno
55 - Tomas Svedkauskas
Kaarten KMSK Deinze Siebe Blondelle (30')
Gert Van Walle (65')
Gert Van Walle (74')
Kaarten Lommel SK Kevin Kis (58')
Kolbeinn Thordarson (72')
Wissels KMSK Deinze63' - Jannes Vansteenkiste Lennart Mertens
72' - Ronald Vargas Mehdi Tarfi
78' - Dylan De Belder Soufiane El Banouhi
Wissels Lommel SK57' - Jordan Attah Kadiri Robin Henkens
67' - Juan Bautista Cejas Anass Zaroury
78' - Kolbeinn Thordarson Soufiane El Banouhi

 
 
Verslag

Trainer Liam Manning voerde twee wijzigingen door in het elftal dat Deinze moest bekampen. De gekwetste Stijn Wuytens werd vervangen door kapitein Glenn Neven. Juan Bautista Cejas startte ten nadele van Jamal Aabbou


De start van het duel was duidelijk in het voordeel van de thuisploeg. Tomas Svedkauskas zou zich alvast niet vervelen in het openingskwartier. Eerst kon hij zich met een mooie zweefsprong opwarmen op een schot van Vargas. Lecomte probeerde het een minuutje later op de rand van de zestienmeter, maar zijn schot viel via het been van Laurent Lemoine op het dak van het doel. De hieropvolgende hoekschop kwam via enkele tussenstations op het hoofd van De Schutter terecht. Onze Litouwse international had een prachtige redding in huis. En wanneer Lecomte het opnieuw probeerde en het schot afweek op Vargas was onze doelman opnieuw de held door de bal uit het doel te ranselen. Niet het openingskwartier dat Liam Manning en zijn team voor ogen hadden. En toch kwam Lommel op voorsprong. Een vrije trap op een mooie plaats werd op een nog mooiere manier binnengetrapt door specialist Kevin Kis, 0-1. Het gaf zuurstof aan de bezoekers en de bal bleef nu al wat makkelijker binnen de Lommelse gelederen. Rond het halfuur opnieuw een vrije trap net buiten de zestienmeter. De poging van Kevin Kis ging maar net naast de paal. In het absolute slot van de eerste helft was er nog een flinke pegel van Jordan Kadiri. Ook deze poging miste maar net doel. 


Na de rust mocht Tomas Svedkauskas onmiddellijk zijn kwaliteiten tonen op een stevige poging van Vansteenkiste. Met het schot van kapitein Le Postollec had hij veel minder moeite. Het veldspel was in evenwicht maar we zagen weinig doelgevaar. Opnieuw was het een vrije trap van Kevin Kis die voor dreiging zorgde. Nu was het Dutoit die met een zweefduik mocht uitpakken. En dat stilstaande fases tot doelpunten kunnen leiden, dat zagen we een minuutje later. Vargas krulde de bal voor doel en en de ingevallen Lennart Mertens knikte binnen, 1-1. Een kwartier voor tijd moest de thuisploeg met een mannetje minder verder. Van Walle kreeg een tweede gele kaart onder de neus geduwd. Al leek het wel dat vooral Tarfi hier Kolbeinn Thordarson een stevige duw gaf. Met het mannetje meer en de sterk ingevallen Anass Zaroury ging Lommel opzoek naar de winnende treffer. De thuisploeg moest plooien en leek ook te kraken. Anass Zaroury met een knappe dribbel en prima voorzet. Manfred Ugalde tikte binnen. De lijnrechter stak de vlag in de hoogte. Dat was helaas onterecht. Vervolgens was er een streep van Sebastiaan Brebels die Dutoit maar net langs zijn doel zag vliegen. De thuisploeg counterde zich nog eenmaal onder de Lommelse druk uit. Staelens zag zijn poging onder de lat weggetikt worden door onze sterkste Lommelaar, Tomas Svedkauskas.


Lommel speelde dus gelijk op het veld van Deinze. De openingsfase was voor de thuisploeg, de slotfase voor de bezoekers. Zondag nemen we het in eigen huis op tegen RWDM. Onze jongens zijn op de feiten gedrukt dat een gretige start belangrijk is om een wedstrijd naar zich toe te trekken. Zondag zullen we er staan. Vanaf minuut één!