NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_COMPETITIE8'
26
okt
Wedstrijd - Verslag Lommel vergeet zichzelf te belonen! Zouden onze jongens de lijn van de wedstrijd tegen Westerlo kunnen doortrekken? Het spel was opnieuw goed maar net als tegen Westerlo gingen we onvoldoende efficiënt om met de gecreëerde kansen. 1-0 32' Sami Lahssaini 1-0
Opstelling RFC Seraing2 - Iebe Swers
6 - Theo Pierrot
8 - Gérald Kilota
10 - Abdelhafid Al Badaoui
12 - Antoine Bernier
15 - Sami Lahssaini
18 - Georges Mikautadze
21 - Brahim Sabaouni
23 - Alessio Cascio
24 - Benjamin Boulenger
30 - Guillaume Dietsch
Opstelling Lommel SK2 - Jonathan Hendrickx
3 - Laurent Lemoine
6 - Glenn Neven
7 - Robin Henkens
14 - Sebastiaan Brebels
15 - Manfred Ugalde
18 - Kolbeinn Thordarson
23 - Yannick Vandersmissen
29 - Marlos Moreno Duran
55 - Tomas Svedkauskas
70 - Anass Zaroury
Kaarten RFC Seraing Kaarten Lommel SK Wissels RFC Seraing64' - Alessio Cascio Amadou Ndiaye
83' - Abdelhafid Al Badaoui Ibrahima Cisse
88' - Georges Mikautadze Moussa Gueye
Wissels Lommel SK64' - Anass Zaroury Amadou Ndiaye
69' - Robin Henkens Vinicius De Souza Costa
77' - Marlos Moreno Duran Jordan Attah Kadiri

 
 
Verslag

Trainer Liam Manning zag eerder deze week Arno Verschueren gekwetst uitvallen op training. In zijn plaats kwam Kolbeinn Thordarson aan de aftrap. Het werd de enige wijziging in de basiself. Op de bank keerde Stijn Wuytens terug na quarantaine. 


Lommel was niet onder de indruk van het feit dat Seraing bovenaan de rangschikking staat. Een minuut na de aftrap was er de eerste grote kans. Jonathan Hendrickx lepelde de bal op de borstkas van Kolbeinn Thordarson. Onze Ijslander pakte uit met een knappe volley maar Dietsch zweefde de bal onder de lat weg. Het zou niet de laatste interventie van Dietsch worden. "Kollie" pakte uit met een lage schuiver, Dietsch tikte de bal in hoekschop. Even later zette een sterke Marlos Moreno zich door en tikte de bal opnieuw naar Kolbeinn Thordarson. Deze keer een schot naar de andere hoek, maar ook nu had Dietsch het laatste woord. Manfred Ugalde pakte uit met een knappe doorsteekbal naar Marlos Moreno. Ook onze Colombiaan geraakte niet voorbij de lokale goalie. Iets voor het halfuur zagen we de eerste dreiging aan de overkant. Al Badadoui besloot hard naast. Meteen daarna een snelle combinatie tussen Anass Zaroury en Marlos Moreno. Marlos bracht de bal voor doel. Manfred Ugalde kon de bal deviëren maar die dekselse Dietsch stond opnieuw pal. In minuut 32 sloeg een harde voetbalwet toe. Lahssaini profiteerde van Lommels balverlies. Zijn schot week ongelukkig af op het been van Glenn Neven en Tomas Svedkauskas was gezien, 1-0. Lommel reageerde onmiddellijk. Opnieuw zette Marlos Moreno verschillende tegenstanders in de wind, maar u kan het al raden... ook nu kwam Dietsch als winnaar uit de strijd. Vier minuten voor rust kreeg de thuisploeg een strafschop. Mikautadze zag zijn vijftiende doelpunt van het seizoen hoog over doel vliegen. Een dominant Lommel ging met een 1-0 achterstand de rust in.


Het eerste gevaar in de tweede helft kwam van de thuisploeg. Tomas Svedkauskas reageerde attent op het afzwaaiende schot van Kilota. Vijf minuten later zag Boulenger sterretjes bij de actie van Marlos Moreno maar Dietsch pareerde opnieuw in de korte hoek. De thuisploeg speculeerde vooral op de tegenaanval. Tomas Svedkauskas kwam goed tussen op een snedige actie van Bernier. Ook Mikautadze probeerde het nog eens maar ook hij kreeg de bal niet voorbij onze doelman. De ingevallen Juan Bautista Cejas pakte uit met een stevig schot. Zijn afgeweken poging ging maar net over de lat. Kolbeinn Thordarson ging de toegevoegde tijd zijn kans maar zijn poging werd nog ontzet. In de rebound vloog de poging van Jordan Kadiri over doel.


Lommel speelde een prima wedstrijd op het veld van de leider. Echter bleek een ongelukkig tegendoelpunt en een gebrek aan efficiëntie voldoende voor een overwinning van de thuisploeg. Wanneer onze jongens het goede spel kunnen koppelen aan doelpunten gaan ze zichzelf en de fans nog mooie tijden bezorgen!