NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_COMPETITIE4'
19
sep
Wedstrijd - Verslag Matchdinge(n)s Onze analist Piet Dingens vat de wedstrijd van gisterenavond samen: Matchdinge(n)s. 0-1 64' Anass Zaroury 0-1
Opstelling RWD Molenbeek3 - Yves Le Joncour Florian
7 - Mayingila Nzuzi Mata
8 - Lenny Loic Nangis
11 - Yvan Vrej Yagan
13 - Glenn Claes
22 - Gilles Ruyssen
23 - Tracy Mpati Bibuangu
24 - Jarno Libert
28 - Mehdi Terki
60 - Dominique Sadin Anthony
94 - Nicolas Rommens
Opstelling Lommel SK2 - Jonathan Hendrickx
3 - Laurent Lemoine
5 - Kevin Kis
6 - Glenn Neven
7 - Robin Henkens
11 - Juan Bautista Cejas
15 - Manfred Ugalde
16 - Arno Verschueren
19 - Jordan Attah Kadiri
55 - Tomas Svedkauskas
70 - Anass Zaroury
Kaarten RWD Molenbeek Mehdi Terki (15')
Yves Le Joncour Florian (51')
Kaarten Lommel SK Manfred Ugalde (29')
Kevin Kis (52')
Glenn Neven (84')
Wissels RWD Molenbeek67' - Yvan Vrej Yagan Laurent Lavie Corenthyn
77' - Jarno Libert Yady Bangoura
Wissels Lommel SK67' - Anass Zaroury Laurent Lavie Corenthyn
82' - Juan Bautista Cejas Milan Troonbeeckx
87' - Manfred Ugalde Stijn Wuytens

 
 
Verslag

Uitblinkende doelman Tomas Svedkauskas zet puntjes op de ï.


Tomas Svedkauskas was gisteren dé blikvanger van Lommel op RWDM. De doelman had in de voorbije drie competitiewedstrijden negen treffers geïncasseerd. Hoewel hij in elk duel ook goede reddingen uit zijn mouwen schudde, besefte hij donders goed dat hij bij enkele tegentreffers beter had moeten doen. Dat zette de Litouwer in het Edmond Machtensstadion op briljante wijze recht. Wat de overijverige aanvallers van RWDM ook probeerden, telkens zat een ijzeren vuist in een fluwelen handschoen hen in de weg. Want laat ons er geen doekjes om winden, Lommel had het vrijdagavond verdomd moeilijk in Molenbeek.


Aan de rust stond de brilscore nog op het bord, maar met een doelpogingverhouding van 9-3 en een hoekschoppensaldo van 7-1 was het zo klaar als een klontje welke de gevaarlijkste ploeg was. Alleen Zaroury en Kadiri konden met enkele venijnige prikken thuisgoalie Sadin even bedreigen. Teleurstellend. We weten niet wat in de kleedkamer gezegd is, maar in het vierde kwartier speelde SK plots veel frisser van de lever. En dat loonde. Cejas probeerde het een paar keer van ver, telkens nipt voorlangs. Maar dan haalde Anass Zaroury, die voor de pauze een kanonskogel nog naast zag vliegen, zijn gram. Met een knap grondscherend schot degradeerde hij de aarzelend reagerende Sadin tot een spijtoptant: 0-1.


Wie dacht dat bij RWDM de kopjes omlaag zouden gaan, kwam echter bedrogen uit. De Brusselaars stoomden nu massaal op en een opnieuw wijkend Lommel miste de precisie, het overzicht én de gezonde agressiviteit om op de counter de doodsteek toe te dienen. Dat had tien minuten voor tijd de dikverdiende gelijkmaker kunnen kosten. Svedkauskas sloeg een ziedende kopstoot van Rommens tegen de lat en Nangis leek de wegkaatsende bal met de borst in doel te zullen lopen. Heel RWDM zag een reddend armpje van Hendrickx en dat was na het bekijken van de TV-beelden ook onze perceptie. Strafschop dus. Maar scheidsrechter Denil stond met de neus bovenop de fase en hij wuifde het felle protest weg. Wat zegden we vorige week ook alweer over de VAR??? 


Daarna was het over en uit voor de moegestreden Brusselaars. In de slotfase kwam Lommel er weer helemaal door en had het nog nul-twee moéten worden. De verraste Troonbeeckx  kon zijn invalbeurt net niet opsmukken met een doelpunt en een owngoal van het stuntelende duo Sadin-Ruyssen werd niet gevalideerd omdat Kadiri de verdediger van RWDM  geduwd zou hebben. Indien dit al het geval was: vederlicht en beslist te verwaarlozen. Zoiets wordt in de bakermat van het voetbal ‘Merry Old England’ nooit gefloten, moet trainer Manning gedacht hebben. Maar de krappe winst bleef wel overeind.


Conclusie: het sprankelende en frivole ontbrak ditmaal (voor een groot stuk) in het spel van Lommel, maar vertrouwen kweek je ook door op een diefje een zwaarbevochten zege over de streep te trekken. De vreugde in het bezoekende kamp was er dus niet minder om. Drie kostbare punten erbij voor groenwit.  En voor de vele vrienden uit Costa Rica: vamos muchachos.   


Ditjes en datjes  • Shame on me and on my family. Niet alleen de Tsjech Kabongo vierde vorige week zijn debuut in de hoofdmacht van Lommel SK, ook de 18-jarige Milan Troonbeeckx pakte als vervanger van Manfred Ugalde zijn eerste minuten. Gisteren viel hij opnieuw in en had hij een open kans eigenlijk moeten verzilveren of afleggen op de vrijstaande Kadiri. Een beetje plankenkoorts allicht, want talent heeft de jonge lefgozer zeker.

  • Anthony Sadin, de 31-jarige keeper van RWDM, is een cultfiguur in het Brusselse. De geboren en getogen Ket had jarenlang een majestueuze baard waarop Koning Leopold II ongetwijfeld jaloers zou zijn geweest. Nadat hij Union verliet voor zijn huidige club presenteert de keeper zich niet langer als een baarlijke duivel, maar als een besnord model (ja, op de catwalk floreert hij ook). Een tattoo-kanonnade veranderde zijn torso, nek en ledematen in een springlevend fresco van Michelangelo. Bekijk zijn foto’s op internet maar. Na de match tegen Lommel zou Sadin eigenlijk nog een grote KO op zijn markante kop moeten laten tatoeëren. Bij de winnende treffer van Zaroury zag de Brusselaar er niet goed uit en hij mocht ook de Heer danken toen ref Denil een blooper van hemzelf (misverstand met ex-Lommelspeler Ruyssen) bestrafte met een ingebeelde fout van Kadiri.

  • Nog een opgemerkt debuut gisteren. Toptransfer Stijn Wuytens mocht in de slotminuten de Lommelse winst mee over de streep komen trekken. Robin Henkens kwam voor het eerst dit seizoen aan de aftrap. Seba Brebels en ‘Koelie’ Thordarson mogen het boetekleed afleggen en zijn volgende week tegen Deinze weer inzetbaar.


Wedstrijdfiche


SCHEIDSRECHTER: Denil.


TOESCHOUWERS: 1000.