NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_COMPETITIE3'
12
sep
Wedstrijd - Verslag Matchdinge(n)s Piet Dingens schreef jarenlang voor Limburgs grootste krant en pent vanaf heden hier wekelijks zijn wedstrijdrelaas onder de noemer 'Matchdinge(n)s'. 3-2 13' Sava Petrov 0-1
36' Manfred Ugalde 1-1
43' Ayyoub Allach 1-2
45' Glenn Neven 2-2
93' Jonathan Hendrickx 3-2
Opstelling Lommel SK2 - Jonathan Hendrickx
3 - Laurent Lemoine
5 - Kevin Kis
6 - Glenn Neven
11 - Juan Bautista Cejas
15 - Manfred Ugalde
16 - Arno Verschuren
18 - Kolbeinn Thordarson
19 - Jordan Attah Kadiri
55 - Tomas Svedkauskas
70 - Anass Zaroury
Opstelling Lierse Kempenzonen1 - Bernd Brughmans
3 - Ben Santermans
4 - Jef Van Der Veken
8 - Ayyoub Allach
10 - Bob Straetmans
14 - Toon Janssen
20 - Scott Bitsindou
21 - Yentl Van Genechten
25 - Jo Gilis
27 - Timo Cauwenberg
88 - Sava Petrov
Kaarten Lommel SK Kolbeinn Thordarson (28')
Kevin Kis (42')
Juan Bautista Cejas (54')
Jordan Attah Kadiri (55')
Jonathan Hendrickx (60')
Kolbeinn Thordarson (87')
Kaarten Lierse Kempenzonen Scott Bitsindou (63')
Ayyoub Allach (71')Wissels Lommel SK57' - Anass Zaroury Christopher Kabongo
81' - Juan Bautista Cejas Jamal Aabbou
87' - Manfred Ugalde Milan Troonbeeckx
Wissels Lierse Kempenzonen64' - Bob Straetmans Emile Samyn
76' - Toon Janssen Ibrahim El Ansri

 
 
Verslag

Elfmeterspecialist Hendrickx zet in blessuretijd kers op de taart


Rome is een wondermooie stad, maar ze is niet op één dag gebouwd. Vergeef ons de vérgaande vergelijking, maar ook op en rond de prachtige grasmat van het –  in de steigers staande – Soevereinstadion groeit er iets moois. Het kostte vrijdagavond bloed, zweet en tranen, maar tegen een stug en uitgekookt Lierse Kempenzonen trok het elftal van Liam Manning de eerste driepunter verdiend over de streep.


Met trainer Tom Van Imschoot en liefst drie jongens in de basis die vorig seizoen de kleuren van SK nog verdedigden – Cauwenberg, Bitsindou en Santermans -  toonden de Kempenaars zich een onverzettelijk blok. Niet toevallig was die kwaliteit de voorbije jaren ook hét handelsmerk van groen-wit. Maar dit seizoen worden andere accenten gelegd en is de speelhelft van de tegenstander meestal het strijdtoneel van pittoreske driehoekjes en genietbare duels (een dominant SK had in deze wedstrijd bijna 70 procent balbezit). Het komt de amusementswaarde voor de Lommelse fans zeker ten goede, maar houdt ook risico’s in. Want de omschakeling van aanvallen naar verdedigen blijft voor de ploeg – waar routinier Wuytens nog steeds ontbreekt, al zat hij vrijdag gelukkig al op de bank – een kostbaar werkpunt. Dat resulteerde in een vroege treffer van de bezoekers, waarbij Straetman te veel ruimte kreeg op de rechterflank en targetman Petrov ongehinderd de 0-1 mocht binnentrappen.


Maar Lommel vocht terug en het was niet toevallig goudhaantje Manfred Ugalde – telkens de balvaste teenager scoort, ontploffen de sociale media in Costa Rica – die de gelijkmaker vanuit een piepklein gaatje perfect tegen de touwen joeg. Vanaf dan zouden we het kunnen hebben over de rol van de scheidsrechter. Maar dat gaan we niet doen, want gecontesteerde beslissingen zijn jammer genoeg onlosmakelijk verbonden met het spelletje en doen de emoties hoog oplaaien in vrijwel alle voetbalstadions. Alleen dit: dat een – goedwerkende - VAR zijn intrede maakt in het profvoetbal van 1B is echt geen overbodige luxe.  Hoofdzaak is dat er vrijdagavond heel wat te beleven viel aan de Gestelsedijk.  Met als blikvangers een eerste omstreden strafschop, omgezet door bezoeker Allach, een buffelstoot van ‘captain fantastic’ Neven waarmee hij de stand weer in evenwicht hees, de fel aangevochten uitsluiting van Thordarson omdat de IJslander zich in een verbeten duel onrecht voelde aangedaan en – als klap op de vuurpijl - de slimme infiltratie van invaller Aabbou die Santermans in de val lokte, waarna de bal diep in blessuretijd en tot ergernis van heel Lierse andermaal op de stip ging.


We weten al van vorig seizoen dat je Jonathan Hendrickx dergelijke buitenkansjes niet moet voorschotelen. Toen trof de rechtsachter zesmaal raak vanop elf meter, ditmaal liet hij doelman Brughmans geen schijn van een kans:3-2. De Gestelsedijk, eindelijk weer gevuld met een stoet hartstochtelijke toeschouwers, explodeerde als vanouds. De eerste en enorm deugddoende overwinning voor Lommel was binnen.


Ditjes en datjes  • We hebben de snelheid van zijn schot niet opgemeten, maar rechtsbuiten Cejas beschikt over een verschroeiende rechter. De wendbare Argentijn besloot een flitsende technische actie met een fenomenale knal, waar de verbluffend reagerende keeper Brughmans nog net enkele – wellicht achteraf gekneusde – vingers tegen kreeg.

  • Vreemde gewoontes hebben ze blijkbaar in Costa Rica. Toen Ugalde langs achter belaagd werd, pakte hij de bal verongelijkt met beide handen op voordat de ref gefloten had. Vermeire zag het door de vingers en gaf de aanvaller waar hij recht op had: een vrije trap.

  • Er waren niet alleen hachelijke standjes voor het doel van Lierse, ook Lommel kwam sporadisch goed weg. Een eerste keer toen Janssen van kortbij op de staak besloot. Later op een dichte poging van Straetman, die Svedkauskas met een schitterende  reflex pareerde.

  • We konden gisteren ook het debuut noteren van de 17-jarige Christopher Kabongo. De Tsjechische middenvelder met Congolese roots, kwam in de tweede helft Zaroury aflossen.

  • Thordarson (tweemaal geel) en Brebels (tweede en laatste schorsingsdag) moeten volgende speeldag vanuit de tribune volgen.


SCHEIDSRECHTER: Jordy Vermeire.


TOESCHOUWERS: 850.