Menu
07
sep
Wedstrijd - Verslag Verdienstelijk gelijkspel tegen Union Lommel SK heeft vrijdagavond een eerste punt behaald op eigen terrein. Tegen Union behaalt het een 2:2 gelijkspel na doelpunten van Arne Naudts en Ben Santermans. 2-2 22' Arne Naudts 1-0
39' Frederico Vega 1-1
55' Ben Santermans 2-1
70' Frederico Vega 2-2
Opstelling Lommel SK2 - Jonathan Hendrickx
3 - Timo Cauwenberg
4 - Ben Santermans
6 - Glenn Neven
7 - Robin Henkens
9 - Arne Naudts
11 - Laurens Vermijl
20 - Scott Bitsindou
21 - Alessandro Cerigioni
27 - Stan Kolen
55 - Tomas Svedkauskas
Opstelling R Union Saint-Gilloise2 - Pietro Perdichizzi
3 - Kevin Kis
4 - Jonas Bagar
6 - Caspar Nielsen
8 - Marcel Mehlem
10 - Serge Tabekou
17 - Teddy Teuma
18 - Sigurd Haugen
22 - Frederico Vega
26 - Adrien Saussez
30 - Ahmad Young
Kaarten Lommel SK Tomas Svedkauskas (47')
Alessandro Cerigioni (55')
Timo Cauwenberg (81')
Kaarten R Union Saint-Gilloise Pietro Perdichizzi (12')

Wissels Lommel SK73' - Laurens Vermijl Sebastiaan Brebels
85' - Arne Naudts Armin Mujakic
89' - Scott Bitsindou Beka Vachiberadze
Wissels R Union Saint-Gilloise58' - Marcel Mehlem Roman Ferber
61' - Ahmad Young Antonio Romero Urquiola

 
 
Verslag

Voor de derde thuiswedstrijd in de Proximus League voert trainer Stefan Gislason enkele wijzigingen door in zijn basiself, zo mogen Stan Kolen, Scott Bitsindou en Arne Naudts aan de partij tegen Union beginnen. Hierdoor is geen basisplaats voor Beka Vachiberadze en ontbreken verder Ricardo Ippel (gekwetst) en Kolbeinn Thordarson (interlandverplichtingen).


Het eerste gevaar komt er na 5 minuten als Ahmad alleen op het Tomas Svedkauskas mag afgaan, gelukkig voor de thuisploeg schuift hij de bal rechts naast. De bezoekers nemen het initiatief in handen, de volgende dreiging komt er na een schot van Nielsen waarop de Lommelse goalie goed plat gaat.


Als Lommel er voor de eerste keer uitkomt in de twaalfde minuut wordt Alessandro Cerigioni door Perdichizzi tegen de graszoden gewerkt met een gele kaart als gevolg. Op het kwartier is Svedkauskas wederom attent na een poging van Perdichizzi.


De egelstelling waarin Lommel de bezoekers van Union opvangt, werpt in de 22eminuut vruchten af. Een bevrijdende lange bal van Scott Bitsindou belandt bij Arne Naudts en de aanvaller haalt verrassend uit met een vluchtschot dat links van Union-doelman Saussez in doel verdwijnt, 1:0.


Perdichizzi ontsnapt in de 26eminuut aan een tweede gele kaart, na een fout op Jonathan Hendrickx, als ref De Cuyper het karton dat hij in zijn handen had, terug in de broekzak steekt.


Het wedstrijdbeeld in het derde kwartier is evenwichtig en Lommel steekt de neus aan het venster met een hieltje van Laurens Vermijl. Echter straffen de bezoekers een onachtzaamheid in de thuisdefensie af als Vega sneller op de bal is dan Svedkauskas en optimaal profiteert, 1:1.


Met 1:1 op het scorebord wordt er gerust.


Ook in de tweede helft is het eerste gevaar van de bezoekers, nadat Svedkauskas geel krijgt voor handspel buiten de zestien trapt Teuma een vrije trap over het thuisdoel. De tegenprik komt er als Jonathan Hendrickx over doel schiet op aangeven van Alessandro Cerigioni.


Lommel lijkt in de 53eminuut weer op voorsprong te komen als Arne Naudts de bal over de bezoekende defensie lepelt en Timo Cauwenberg de bal tegen de netten prikt. De treffer wordt echter afgekeurd door ref De Cuyper voor handspel of buitenspel.


Het is echter uitstel, want even later wordt het dan toch 2:1. Met een overhoekse kopbal, na een hoekschop van Robin Henkens, verschalkt Ben Santermans Union-keeper Saussez.


De bezoekers reageren en de ingevallen Ferber heeft schiet rond het uur twee keer rakelings naast het thuisdoel. Een Lommelse tegenprik komt er als Robin Henkens in het zijnet trapt.


 De bezoekende gelijkmaker is uiteindelijk onafwendbaar, in de 70eminuut scoort Vega zijn tweede doelpunt van de avond met een schot naar de linkerbenedenhoek, 2:2. Diezelfde Vega lijkt daarna op weg naar een hattrick, maar knalt in het zijnet. In het laatste kwartier zorgt de ingevallen Sebastiaan Brebels twee keer voor dreiging met afstandsschoten, maar Saussez is attent.


Zo eindigt de partij tegen Union op een 2:2 gelijkspel. Volgende zaterdag speelt Lommel SK op verplaatsing tegen Beerschot.


Langs deze weg wensen we de onfortuinlijke Union-supporter die dringende medische hulp nodig had tijdens de wedstrijd veel beterschap.

Beloften Ook beloften kloppen Beerschot! Beloften Ook beloften kloppen Beerschot! Maandagavond zakten de mannen van Beerschot opnieuw af naar Lommel. Deze keer troffen beide ... 13
nov
Wedstrijd - Verslag Een deugddoende overwinning! Wedstrijd - Verslag Een deugddoende overwinning! Vrijdagavond ontvingen we in eigen huis Beerschot. Na een energieke wedstrijd met weinig kansen was ... 10
nov
Wedstrijd - voorbeschouwing Kielse ratten op bezoek! Wedstrijd - voorbeschouwing Kielse ratten op bezoek! Vanavond staat de laatste wedstrijd van de heenronde op het programma. Lommel ontvangt in eigen ... 08
nov
Club Ploeg van de week: U10P! Club Ploeg van de week: U10P! Dat onze club bekend staat voor zijn uitgebreide en sterke jeugdopleiding is algemeen geweten. Wij ... 07
nov
Beloften Doelpuntenfestival in Kortrijk! Beloften Doelpuntenfestival in Kortrijk! Onze beloften namen het gisteren op het veld van Gullegem op tegen KV Kortrijk. Het werd een ... 05
nov
Wedstrijd - Verslag Strijdend Lommel pakt een verdiend punt! Wedstrijd - Verslag Strijdend Lommel pakt een verdiend punt! Westerlo domineerde de eerste helft maar ook Lommel had enkele grote kansen om op voorsprong te ... 04
nov