Menu
07
sep
Wedstrijd - Verslag Verdienstelijk gelijkspel tegen Union Lommel SK heeft vrijdagavond een eerste punt behaald op eigen terrein. Tegen Union behaalt het een 2:2 gelijkspel na doelpunten van Arne Naudts en Ben Santermans. 2-2 22' Arne Naudts 1-0
39' Frederico Vega 1-1
55' Ben Santermans 2-1
70' Frederico Vega 2-2
Opstelling Lommel SK2 - Jonathan Hendrickx
3 - Timo Cauwenberg
4 - Ben Santermans
6 - Glenn Neven
7 - Robin Henkens
9 - Arne Naudts
11 - Laurens Vermijl
20 - Scott Bitsindou
21 - Alessandro Cerigioni
27 - Stan Kolen
55 - Tomas Svedkauskas
Opstelling R Union Saint-Gilloise2 - Pietro Perdichizzi
3 - Kevin Kis
4 - Jonas Bagar
6 - Caspar Nielsen
8 - Marcel Mehlem
10 - Serge Tabekou
17 - Teddy Teuma
18 - Sigurd Haugen
22 - Frederico Vega
26 - Adrien Saussez
30 - Ahmad Young
Kaarten Lommel SK Tomas Svedkauskas (47')
Alessandro Cerigioni (55')
Timo Cauwenberg (81')
Kaarten R Union Saint-Gilloise Pietro Perdichizzi (12')

Wissels Lommel SK73' - Laurens Vermijl Sebastiaan Brebels
85' - Arne Naudts Armin Mujakic
89' - Scott Bitsindou Beka Vachiberadze
Wissels R Union Saint-Gilloise58' - Marcel Mehlem Roman Ferber
61' - Ahmad Young Antonio Romero Urquiola

 
 
Verslag

Voor de derde thuiswedstrijd in de Proximus League voert trainer Stefan Gislason enkele wijzigingen door in zijn basiself, zo mogen Stan Kolen, Scott Bitsindou en Arne Naudts aan de partij tegen Union beginnen. Hierdoor is geen basisplaats voor Beka Vachiberadze en ontbreken verder Ricardo Ippel (gekwetst) en Kolbeinn Thordarson (interlandverplichtingen).


Het eerste gevaar komt er na 5 minuten als Ahmad alleen op het Tomas Svedkauskas mag afgaan, gelukkig voor de thuisploeg schuift hij de bal rechts naast. De bezoekers nemen het initiatief in handen, de volgende dreiging komt er na een schot van Nielsen waarop de Lommelse goalie goed plat gaat.


Als Lommel er voor de eerste keer uitkomt in de twaalfde minuut wordt Alessandro Cerigioni door Perdichizzi tegen de graszoden gewerkt met een gele kaart als gevolg. Op het kwartier is Svedkauskas wederom attent na een poging van Perdichizzi.


De egelstelling waarin Lommel de bezoekers van Union opvangt, werpt in de 22eminuut vruchten af. Een bevrijdende lange bal van Scott Bitsindou belandt bij Arne Naudts en de aanvaller haalt verrassend uit met een vluchtschot dat links van Union-doelman Saussez in doel verdwijnt, 1:0.


Perdichizzi ontsnapt in de 26eminuut aan een tweede gele kaart, na een fout op Jonathan Hendrickx, als ref De Cuyper het karton dat hij in zijn handen had, terug in de broekzak steekt.


Het wedstrijdbeeld in het derde kwartier is evenwichtig en Lommel steekt de neus aan het venster met een hieltje van Laurens Vermijl. Echter straffen de bezoekers een onachtzaamheid in de thuisdefensie af als Vega sneller op de bal is dan Svedkauskas en optimaal profiteert, 1:1.


Met 1:1 op het scorebord wordt er gerust.


Ook in de tweede helft is het eerste gevaar van de bezoekers, nadat Svedkauskas geel krijgt voor handspel buiten de zestien trapt Teuma een vrije trap over het thuisdoel. De tegenprik komt er als Jonathan Hendrickx over doel schiet op aangeven van Alessandro Cerigioni.


Lommel lijkt in de 53eminuut weer op voorsprong te komen als Arne Naudts de bal over de bezoekende defensie lepelt en Timo Cauwenberg de bal tegen de netten prikt. De treffer wordt echter afgekeurd door ref De Cuyper voor handspel of buitenspel.


Het is echter uitstel, want even later wordt het dan toch 2:1. Met een overhoekse kopbal, na een hoekschop van Robin Henkens, verschalkt Ben Santermans Union-keeper Saussez.


De bezoekers reageren en de ingevallen Ferber heeft schiet rond het uur twee keer rakelings naast het thuisdoel. Een Lommelse tegenprik komt er als Robin Henkens in het zijnet trapt.


 De bezoekende gelijkmaker is uiteindelijk onafwendbaar, in de 70eminuut scoort Vega zijn tweede doelpunt van de avond met een schot naar de linkerbenedenhoek, 2:2. Diezelfde Vega lijkt daarna op weg naar een hattrick, maar knalt in het zijnet. In het laatste kwartier zorgt de ingevallen Sebastiaan Brebels twee keer voor dreiging met afstandsschoten, maar Saussez is attent.


Zo eindigt de partij tegen Union op een 2:2 gelijkspel. Volgende zaterdag speelt Lommel SK op verplaatsing tegen Beerschot.


Langs deze weg wensen we de onfortuinlijke Union-supporter die dringende medische hulp nodig had tijdens de wedstrijd veel beterschap.

Wedstrijd - voorbeschouwing Op speeldag 6 naar Het Kiel Wedstrijd - voorbeschouwing Op speeldag 6 naar Het Kiel Zaterdag staat voor Lommel SK de zesde speeldag op het programma. De manschappen van trainer Stefan ... 14
sep
Club Play True Day Club Play True Day In september 2019 gaat de Belgische sport weer volop voor #Cleansport! Voor de Pro League is het ... 12
sep
Beloften Verdiende overwinning in Dessel! Beloften Verdiende overwinning in Dessel! Gisteren trokken onze beloften richting Dessel voor hun tweede wedstrijd in de beker van België ... 10
sep
Wedstrijd - Verslag Verdienstelijk gelijkspel tegen Union Wedstrijd - Verslag Verdienstelijk gelijkspel tegen Union Lommel SK heeft vrijdagavond een eerste punt behaald op eigen terrein. Tegen Union behaalt het een ... 07
sep
Wedstrijd - voorbeschouwing Derde thuiswedstrijd tegen Union Saint-Gilloise Wedstrijd - voorbeschouwing Derde thuiswedstrijd tegen Union Saint-Gilloise Vrijdagavond ontmoet Lommel SK als tegenstander Royale Union Saint-Gilloise in de Proximus League. 05
sep
Eerste ploeg Oostenrijkse centrumspits Armin Mujakic aangetrokken Eerste ploeg Oostenrijkse centrumspits Armin Mujakic aangetrokken Ook in het aanvallende compartiment zorgt Lommel SK op deze woensdagavond nog voor versterking met ... 04
sep