NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_BEKER7'
01
feb
Wedstrijd - voorbeschouwing Wist je datjes KV Kortrijk! Morgenavond ontvangt Lommel SK in eigen huis KV Kortrijk. In dit duel strijden we voor een plekje in de achtste finales van de Croky Cup. De winnaar mag het thuis opnemen tegen de winnaar uit de Luikse derby tussen Seraing en Standard. -

Wist je dat?


De laatste officiële ontmoeting aan de Gestelsedijk was op 5 april 2008. Tegen de latere kampioen KV Kortrijk speelde KVSK United een sterke wedstrijd. Het team van Guido Brepoels kwam echter niet tot scoren tegen de mannen van Hein Vanhaezebrouck. 

De opstellingen zagen er als volgt uit:

KVSK UNITED: Muyters; De Koninck, Pinxten, Raymaekers, Eberle; Euvrard, Delande, Öcal (78' Franck), Van de Weyer, Scheelen (82' Brouwers); Janssen (85' Oris)

KV KORTRIJK: Mollez; Demets, Hempte (86' Declercq), De Ly, Verbrugghe; Timmermans, Provoost, Bakx, Kums (87' Coulibaly), Calvo; Nfor


Wist je dat?


Afgelopen zaterdag nam Kortrijk het in eigen huis op tegen Sporting Charleroi. De Kerels kregen de eerste grote kans uit de wedstrijd via ex-Lommelspeler Gano. Aan de overkant wist Gholizadeh wel de weg naar de netten te vinden. Na de rust drukte Charleroi door en twee doelpunten van Fall zorgden ervoor dat de bezoekers iets voorbij het uur al op een comfortabele 0-3 voorsprong stonden. Tussendoor kreeg Derijck ook nog een rode kaart. Guèye kon in het slot nog milderen voor de thuisploeg. Kortrijk blijft op deze manier achter met een 1 op 15. 

Opstelling Kortrijk tegen Charleroi:
Ilic, Derijck, Dewaele, Makarenko, Ocansey, Chevalier (75′ Van Den Bossche), Selemani, Sainsbury (58′ Badamosi), Rougeaux, Palaversa (58′ Jonckheere), Gano (67′ Gueye)


Wist je dat?


Yves Vanderhaeghe mocht afgelopen zaterdag 51 kaarsjes uitblazen. Maar hij heeft zijn verjaardag niet kunnen vieren. Na het verloren duel werd hij bedankt voor bewezen diensten. Vanderhaeghe werd in 18 november 2018 aangesteld na het vertrek van Glen De Boeck. Dit jaar begon moeizaam. Na het vertrek van Moffi startte het elftal onthoofd aan het kampioenschap. Desondanks stond Kortrijk net na Nieuwjaar op een achtste plek met een 9 op 9 tegen Standard, Gent en Genk. Daarna ging het alleen maar bergaf. Eerst kwam er het nieuws over zijn nakend vertrek, daarna verkaste KVK zowel Hannes Van Der Bruggen, Pelé Mboyo en Christophe Lepoint naar rechtstreekse concurrenten. 


Wist je dat?


De opvolger van Yves Vanderhaeghe is een bekende naam uit 1B. Luka Elsner was twee seizoenen geleden de coach van Union. Luka Elsner moet nu eerst nog een week in quarantaine omdat hij uit het buitenland komt.  Na de bekermatch van morgen wacht vrijdag het levensbelangrijke rechtstreekse duel met Moeskroen om degradatievoetbal te vermijden. Assistent-coach Bart Meert zal de honneurs waarnemen tegen Lommel en Moeskroen. De assistenten van Vanderhaeghe blijven immers op post. 


Wist je dat?Vincent Tan is de eigenaar van KV Kortrijk. Hij is een Maleisische ondernemer en voetbalbestuurder. Hij is ook eigenaar van het Welshe Cardiff City en het Bosnische FK Sarajevo.
In mei 2015 nam Vincent Tan de West-Vlaamse club over voor een bedrag van 5 miljoen euro.