NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_BEKER6'
10
okt
Wedstrijd - voorbeschouwing Wist je datjes KVV Zelzate. Morgen staat voor onze jongens de eerste wedstrijd van de Croky Cup op het programma. In eigen huis spelen we gastheer voor KVV Zelzate. -

Wist je dat? 


KVV Zelzate heeft er al een stevig parcours opzitten in de beker. Ze speelden telkens op verplaatsing. De eerste wedstrijd in Rhodienne-De Hoek werd met overtuigende 0-5 cijfers gewonnen. Richard Antwi Manu lukte hierbij een hattrick! Vervolgens gingen ze op bezoek bij Raeren-Eynatten. Ook hier stond er geen maat op de bezoekers, 0-4! De volgende trip was er ééntje naar de club van voorzitter Georges-Louis Bouchez. Francs Borains komt uit in eerste nationale en startte als grote favoriet. Het team van Dante Brogno stond aan de rust 2-1 voor maar moest uiteindelijk met 2-3 de duimen leggen! Het mag dus duidelijk zijn dat onze tegenstander niet te onderschatten valt!


Wist je dat?


KVV Zelzate ontstond in 2008 uit een fusie tussen KFC Zelzate en KSLV Zelzate. De fusieploeg startte in tweede provinciale. In 2011 werd de eerste titel binnengehaald en was de promotie naar eerste provinciale een feit. In 2018 werd er kampioen gespeeld in eerste provinciale. Het eerste jaar in derde amateurklasse eindigden ze meteen op een knappe zevende plaats. Het ambitieuze team van voorzitter Stefaan Luca deed er afgelopen jaar nog een flinke schep bovenop en speelde (vervroegd) kampioen met 11 punten voorsprong op eerste achtervolger Ninove! In de huidige competitie startte de promovendus met drie gelijke spelen. 


Wist je dat?


Zelzate in Lommel wel een belletje doet rinkelen. Enkele jaren kwam er minstens één keer per seizoen een bus uit Zelzate richting Lommel gereden om Bart Goossens te komen aanmoedigen. Barry zoals wij hem graag noemen, maakte vijf jaar lang de verplaatsing vanuit zijn woonplaats Zelzate naar Lommel. Hij kent de Kennedytunnel als z'n broekzak! Ondertussen is Barry actief in dezelfde reeks als KVV Zelzate. Na een passage bij KMSK Deinze maakt hij nu deel uit van het ambitieuze Lokeren-Temse. Eind september speelden ze trouwens 2-2 gelijk op het veld van KVV Zelzate.


Wit je dat?


De wedstrijd morgen onder leiding staat van scheidsrechter Pieter Vandevenne. Hij wordt geassisteerd door Gianni Seeldraeyers en Sam Lodewijckx. 


Wist je dat?


In de volgende ronde ook de 1A in actie zullen komen. Een reden te meer voor onze jongens om morgen hun favorietenrol waar te maken! Tomas Svedkauskas en Kolbeinn Thordarson zijn er niet bij wegens interlandverplichtingen.