NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_COMPETITIE27'
16
apr
Wedstrijd - voorbeschouwing Wist je datjes RWDM! Morgenavond staat de laatste uitwedstrijd van dit seizoen op het programma. Onze jongens trekken naar Molenbeek waar ze het opnemen tegen het team van Vincent Euvrard. Kunnen we hen voor de vierde maal kloppen? -

Wist je dat?


In de eerste wedstrijd na de winterstop keken we RWDM voor het laatst in de ogen. De bezoekers gingen de rust in met een 0-2 voorsprong. Nzuzi was de man die tweemaal de bal tegen de netten wist te prikken. Lommel kwam veel scherper uit de kleedkamer. Jordan Attah Kadiri en Glenn Neven bogen de achterstand in drie minuten tijd om. In minuut 82 zorgde Manfred Ugalde voor het winnende doelpunt. De drie punten bleven in Lommel. 


Wist je dat?


RWDM is al enkele weken opzoek naar een overwinning. Nochtans is het spel vaak meer dan behoorlijk. Zo ook op het veld van Westerlo. In de eerste helft bracht Terki de Brusselaars op voorsprong. Na de rust volgde al snel een reactie van de thuisploeg. Cicek trapte hard binnen, 1-1. Glenn Claes bracht RWDM opnieuw op voorsprong. Keita zorgde er uiteindelijk voor dat het duel op een 2-2 gelijkspel eindigde. Het vierde gelijkspel in de laatste 7 wedstrijden voor RWDM. 

Opstelling RWDM:
De Bie, Le Joncour, Nzuzi, Nangis, Claes (59' Mpati), Van Den Bogaert, Ribeiro (59' Lavie), Ruyssen, Libert, Terki, Rommens


Wist je dat?


RWDM kan al enkele geen beroep doen op Leonardo Rocha. Onze vroegere topschutter kreeg af te rekenen met een blindedarmontsteking. Hij is nog herstellende maar stelt het gelukkig al een stuk beter. Langs deze weg wensen wij hem veel beterschap. Een ander bekend gezicht is Glenn Claes. Begin september werd het zoontje van Glenn, de kleine Lewis Claes, een levertumor vastgesteld. Een levertransplantatie was nodig om het jongetje te redden. Begin december stond mama Myrte in het Brusselse Saint-Luc ziekenhuis een stukje van haar eigen lever af aan haar oogappel. Drie maandelijks ondergaat Lewis een controle om te zien dat er zich geen nieuwe tumoren of uitzaaiingen ontwikkelen. Het gaat alvast de goede kant uit. Wij duimen alvast voor Lewis en zijn gezinnetje! 


Wist je dat?


Vincent Euvrard is de trainer van RWDM. In Lommel was hij als speler nog actief voor KVSK United. Hij kon zowel centraal achterin als in het middenveld uitgespeeld worden. Vervolgens maakte hij de overstap naar STVV. In 2013 startte Euvrard zijn trainerscarrière bij de beloften van Sporting Hasselt. En vanaf toen ging het snel. Hij promoveerde er tot hoofdcoach en maakte vervolgens de overstap naar ASV Geel. Hier werd hij weggeplukt door Cercle Brugge. Als hoofdtrainer werd een moeilijke periode maar hij keerde later terug als assistent van Frank Vercauteren. Ze promoveerden naar 1A. Euvrard volgde Vercauteren vervolgens naar het Saudische Al-Batin FC. In 2019 kreeg Euvrard een mooie aanbieding vanuit Leuven. Vercauteren volgde hem deze keer als mentor en technisch directeur. Euvrard behaalde vorig seizoen de eerste periode titel met OHL. In juni 2020 werd hij na een mindere reeks uiteindelijk de deur gewezen. 


Wist je dat?


Onze voorzitter Harm van Veldhoven heeft nog een verleden bij RWDM. In 1990 verliet hij Germinal Ekeren voor de club uit Molenbeek. Harm speelde er uiteindelijk 73 wedstrijden en wist 29 doelpunten te scoren. In 1992 verhuisde hij terug naar de Gestelsedijk. In het seizoen 2003-2004 kwam Harm opnieuw terecht in het Edmond Machtensstadion. Als trainer van FC Brussels wist hij samen met ex-Lommelaars Dieter Dekelver, Ibrahim Tankary, Richard Culek en Patrick Nys de titel en de hierbij horende promotie naar eerste klasse binnen te halen.