NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_COMPETITIE25'
03
apr
Wedstrijd - voorbeschouwing Wist je datjes KMSK Deinze! Na een interlandbreak mogen onze jongens er maandag terug invliegen. We trekken naar Deinze waar we opnieuw opzoek gaan naar drie exta punten in de spannende strijd voor de tweede plaats. Bij de thuisploeg willen de spelers zich graag in de kijker spelen van hun nieuwe trainer, Wim De Decker. -

Wist je dat?


Het werd een leuke pot voetbal in de laatste ontmoeting tussen Lommel en Deinze. Aan de Gestelsedijk stond de thuisploeg aan de rust op een 2-1 voorsprong. Manfred Ugalde was tot tweemaal toe trefzeker met het hoofd. Tussendoor had Mertens de gelijkmaker gescoord. Na de rust bracht Tarfi de bezoekers opnieuw op gelijke hoogte. Manfred Ugalde was echter niet te stuiten en na een perfecte voorzet van Robin Henkens knikte hij Lommel op voorsprong. In de toegevoegde tijd zorgde Juan Bautista Cejas voor de 4-2 eindstand. 


Wist je dat?


Na de winterstop leveren de duels met KMSK Deinze heel wat doelpunten op. In hun laatste wedstrijd gingen ze winnen op het veld van Club NXT. De thuisploeg kwam nochtans snel op voorsprong via Van Den Keybus. Dylan De Belder mocht nog eens aan de aftrap verschijnen en bedankte voor het vertrouwen. Hij stelde nog voor rust orde op zaken. Met twee doelpunten zorgde hij voor de 1-2 ruststand. De tweede helft was nog maar pas afgetrapt wanneer Tarfi de score wist uit te breiden. De thuisploeg bleef goed meedoen en leek ook terug in de wedstrijd te komen via Vermant. Echter was de vreugde van zeer korte duur. Enkele seconden later wist Dylan De Belder zijn derde van de avond tegen de netten te prikken. Door deze 2-4 overwinning behaalde Deinze 8 punten uit hun laatste 4 wedstrijden. 

Opstelling Deinze:
28. William Dutoit, 2. Soufiane El Banouhi (80’ 15. Michiel De Looze), 6. Flavien Le Postollec (67’ 88. Renato Neto), 7. Alessio Staelens (87’ 20. Ronald Vargas), 8. Mehdi Tarfi (67’ 14. Bafodé Dansoko), 10. Raphaël Lecomte,11. Youssef Challouk, 17. Jannes Vansteenkiste, 22. Siebe Blondelle, 44. Seth De Witte, 99. Dylan De Belder


Wist je dat?


Begin maart betaalde David Gevaert het gelag voor de mindere resultaten. De club stelde Wim De Decker voor als nieuwe trainer voor het volgende seizoen. Ondertussen heeft Cédric Vlaeminck de leiding over het elftal tot het einde van dit seizoen. Wim De Decker is 38 jaar. Hij speelde o.a. voor SK Beveren, KAA Gent, Germinal Beerschot, KRC Genk en Royal Antwerp FC. In 2016 zette hij een punt achter zijn actieve spelerscarrière. De Decker schopte het zelfs tot Rode Duivel. In november 2016 werd hij hoofdcoach van Antwerp en bracht de club na 13 jaar terug naar de hoogste afdeling. In mei 2020 werd hij de nieuwe T2 bij AA Gent, waarna hij in september zelfs als hoofdtrainer werd aangesteld als opvolger van de ontslagen Laszló Bölöno. Begin december moest ook hij plaats ruimen bij het radeloze AA Gent.


Wist je dat?


Youssef Challouk is tot nu toe de koning van de assist in de 1B Pro League. Al tienmaal wist hij de beslissend bal te geven voor een doelpunt. Verder was hij ook al goed voor 8 doelpunten. Enkel Lennart Mertens doet beter bij Deinze met 10 stuks. Dat Dylan De Belder ook goed in het oog mag gehouden worden, is geweten in Lommel. In het seizoen 2015-2016 wist hij maar liefst 18 keer de weg naar de netten vinden voor groen en wit. 


Wist je dat?Als het van voorzitter Denijs Van De Weghe van SK Deinze afhangt beschikt de club eind 2021, begin 2022 over een nieuw stadion met alle faciliteiten. Het Wielsbeekse en Gentse architectenbureau Goedefroo werkte een toekomstgericht ontwerp uit. Naast het voetbalstadion voor 8.000 bezoekers worden in de omgeving van de Brielmeersen en langs het kanaal twee fraaie appartementsblokken met bijhorende parkeerplaatsen gebouwd.