NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_COMPETITIE23'
12
maa
Wedstrijd - voorbeschouwing Wist je datjes KVC Westerlo! Zowel Lommel als Westerlo strijden samen met Seraing voor de tweede plaats achter het ongenaakbare Union. Het klassement leert ons dat beide ploegen vol voor de winst moeten gaan om hun kansen gaaf te houden. Dat kan dus een boeiend Kempisch onderonsje opleveren. -

Wist je dat?


Voor het team van Bob Peeters is deze wedstrijd het tweede opeenvolgende rechtstreekse duel in de strijd om de tweede plaats. Vorige week was er de wedstrijd op het veld van Seraing. De bezoekers uit Westerlo konden niet beter beginnen aan het duel. Çiçek opende al na twee minuten de score. Seraing nam daarna het balbezit voor hun rekening maar kon moeilijk tot kansen komen. Kapitein Van Eenoo viel geblesseerd uit. Na de rust ging Seraing de druk steeds meer verhogen maar kreeg ook Westerlo kansen om de score verder uit te diepen. Enkele minuten voor tijd viel de gelijkmaker dan toch via Gueye. Hierdoor blijft de kloof tussen Seraing en Westerlo 3 punten. 

Opstelling KVC Westerlo:
Ozer; Seydoux, Perdichizzi, Soumah, Janssens; Van Eenoo (28e Gboho), Keita, Abrahams (73e Dierckx), Alici (77e Plumain); Cicek, Vetokele


Wist je dat?


Tijdens de winterstop verloor het team van Bob Peeters met Christian Brüls een sterkhouder aan STVV. Met heel wat doelpunten en assists was hij van grote waarde voor de Kemphanen. Er waren nog enkele vertrekkers met Kone (Wisla Krakau), Ephestion (RWDM) en Ghandri (Slavia Sofia). Ook inkomend deed Westerlo het nodige huiswerk. Seigers maakte de overstap vanuit Genk, Seydoux komt over van Young Boys. Van Samsunspor worden Yameogo en Plumain gehuurd. 


Wist je dat?


Een kleine maand geleden was de laatste onderlinge ontmoeting in 't Kuipje. Lommel was nog niet helemaal hersteld van een corona uitbraak maar zette toch een prima prestatie neer. De thuisploeg kwam via Van Eenoo op voorsprong. De Lommelse kapitein, Glenn Neven, leek kort daarna verdiend gelijk te maken maar het doelpunt werd onterecht afgekeurd voor buitenspel. Onze jongens bleven opzoek gaan de verdiende gelijkmaker en opnieuw Glenn Neven kopte raak. Achteraf bekeken zat er meer in dan een 1-1 gelijkspel. 


Wist je dat?


Oktay Erçan is de eigenaar van KVC Westerlo. Over hem kunnen we het volgende terugvinden op de website van KVC Westerlo: "Hoewel Oktay Erçan vooral groot werd in de textielsector, was voetbal altijd een grote passie. Zo was hij tot januari 2019 vicevoorzitter van Boluspor, een voetbalclub uit de Turkse tweede klasse. Hij merkte echter op dat de Turkse infrastructuur en cultuur niet ideaal waren om jonge talenten op te leiden. Daarom ging hij op zoek naar Europese opportuniteiten. In KVC Westerlo vond hij een voetbalclub met een beheersbare kostenstructuur en een jeugdgeoriënteerde cultuur. Samen met hem kwam ook Hasan Cetinkaya over die de dagelijkse leiding op zich neemt."


Wist je dat?


Jean-Paul Vanbuel zocht het voor ons uit. In de uitgebreide Lommelse voetbalgeschiedenis werden er 18 wedstrijden gespeeld: 9 keer was er een Lommelse zege, 7 keer trokken de bezoekers aan het langste eind, slechts 2 keer eindigde de partij op een gelijkspel. De laatste overwinning dateert van het seizoen 2018-2019, een 2:1 zege dankzij doelpunten van Laurens Vermijl en Leonardo Miramar Rocha.