NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_COMPETITIE22'
05
maa
Wedstrijd - voorbeschouwing Wist je datjes Club NXT! Dit weekend start de laatste ronde van de competitie. We kijken voor de vierde maal onze tegenstanders in de ogen. Starten doen we nu zondag met een thuiswedstrijd tegen Club NXT. We wisten in 2021 al onze thuiswedstrijden in de competitie winnend af te sluiten. Ook zondag is dit de ambitie van onze jongens. -

Wist je dat?


Club NXT werd dit seizoen gastvrij ontvangen in het stadion te Lokeren. Voor volgend seizoen werd, in samenwerking met het stadbestuur van Roeselare, een oplossing dichter bij huis gevonden. Club NXT zal vanaf het seizoen 2021-2022 zijn thuiswedstrijden afwerken op de site Schiervelde in Roeselare, daarover bereikten alle partijen een princiepsakkoord.
De verhuis van Club NXT is de eerste stap in een nauwere samenwerking tussen Stad Roeselare en Club Brugge waarbij de trainingsfaciliteiten in Roeselare optimaal zullen worden benut en Brugse know-how ter beschikking kan gesteld worden van KSVR jeugd. In de toekomst zullen de oefenterreinen rond Schiervelde naar analogie van het Basecamp de uitvalsbasis vormen voor de middenbouw (u13 tot en met U16) van Club NXT.  


Wist je dat?


De eerste drie ontmoetingen leverde Lommel een 7 op 9 tegen Club NXT. Op speeldag 2 werd er 2-2 gelijkgespeeld op Daknam. De thuiswedstrijd wonnen onze jongens met 3-1. Marlos Moreno was in deze ontmoeting een ware kwelduivel voor de Brugse defensie. Net als Jordan Attah Kadiri en Manfred Ugalde wist hij ook weg naar doel te vinden. Het laatste onderlinge duel was net voor de winterstop in Lokeren. Kolbeinn Thordarson bracht onze jongens vrij snel op voorsprong. Het was echter lang wachten voor de wedstrijd in een definitieve plooi werd gelegd. In blessuretijd tikte Anass Zaroury eenvouding de 0-2 binnen. 


Wist je dat?


Na 9 nederlagen op rij wist Club NXT afgelopen woensdag nog eens een punt te sprokkelen. In eigen huis ontving het team van Rik De Mil KVC Westerlo. Engels bracht de thuisploeg op voorsprong maar Cicek scoorde nog voor rust de gelijkmaker. Westerlo duwde flink door in de tweede helft maar kon de kansen niet verzilveren. 


Opstelling Club NXT:
Shinton, Mendy, Fuakala, Hautekiet, De Roeve (86’ Sabbe), De Cuyper, Fofana, Audoor, Engels (64’ Ochieng), Servais (72’ Aelterman) en Vermant


Wist je dat?


Na zelf een bescheiden spelerscarrière als doelman in de provinciale reeksen bij KSV Oostkamp en FC Veldegem hing Rik De Mil in 2012 zijn voetbalschoenen aan de haak door aanhoudende knieproblemen. Hij werd vanaf het seizoen 2012/13 hoofdtrainer bij KSV Oostkamp dat toen uitkwam in de derde provinciale in de provincie West-Vlaanderen. Onder zijn leiding promoveerde Oostkamp twee keer in 3 jaar tijd. In 2015 kreeg hij een aanbod van eersteklasser Club Brugge om er jeugdtrainer te worden. Na het vertrek van Sven Vermant naar eersteklasser Waasland-Beveren werd De Mil gepromoveerd tot trainer van de belofteploeg.


Wist je dat?


Club Brugge versterkte zich de voorbije winterstop met de Venezolaan Daniél Perez. Pérez is een rechtsvoetige centrumspits die vooral de laatste maanden furore maakte. Voor de uitbraak van de coronapandemie was hij geen basisspeler. Met zes goals in negen wedstrijden schoot hij zijn team Metropolitanos FC nu naar de Copa Sudamericana, zo’n beetje de Europa League van Zuid-Amerika. De aanvaller meet 1,90 meter en is ook Venezolaans jeugdinternational. Volgens lokale media troefde Club Brugge ploegen uit Amerika, Italië en Portugal af in de strijd om zijn handtekening. Blauw-zwart betaalde een clausule van 200.000 euro om de jonge spits los te weken.