NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_COMPETITIE20'
19
feb
Wedstrijd - voorbeschouwing Wist je datjes Lierse Kempenzonen! Zondagavond krijgen we in het Soevereinstadion Lierse Kempenzonen op bezoek. Op eigen terrein willen onze jongens de prestatie van afgelopen maandag doortrekken en graag ook belonen met drie punten. -

Wist je dat?


De inwoners van Lier worden ook wel "De Schapenkoppen" genoemd.
Volgens de legende is de naam schapenkoppen ontstaan in de 14de eeuw. Hertog Jan II, Hertog van Brabant en Limburg, wilde de Lierenaars bedanken voor hun bijdrage aan de strijd tegen de Mechelaars. Ze mochten kiezen uit twee beloningen voor de stad: een universiteit of een veemarkt.
De Lierenaars kozen voor het stapelrecht op vee. Een keuze die Lier geen windeieren legde, omdat er per regio maar één stad zo'n recht werd toegestaan. Prompt verhuisde de veemarkt die tot dan in Wespelaar was gevestigd op bevel van de Hertog naar Lier. Hertog Jan II zou daarbij al zuchtend gezegd hebben: "O, die schapenkoppen".
De universiteit, de beloning die Lier links liet liggen, ging uiteindelijk naar Leuven. Hiermee kreeg Leuven in 1425 de eerste universiteit in de Lage Landen. Het Schapenkoppenmonument, een werk van de Lierse kunstenaar Bertro, in de schapenkoppenstraat is een verwijzing naar de legende.


Wist je dat?


Het is voor de derde maal dat we de jongens van Tom Van Imschoot ontmoeten. De twee eerdere duels wist Lommel de drie punten te pakken. De thuiswedstrijd werd met 3-2 gewonnen na een penalty doelpunt van Jonathan Hendrickx in blessuretijd. Eind oktober volgde dan een verplaatsing naar Het Lisp. De thuisploeg kwam al vrij snel op voorsprong via Placca. Nog voor de rust tikte Manfred Ugalde de gelijkmaker tegen de netten. Onze jongens kwamen sterk uit de kleedkamer en binnen het kwartier wisten ze na doelpunten van Marlos Moreno en Anass Zaroury de 1-3 eindstand vast te leggen. 


Wist je dat?


Het team van Tom Van Imschoot versterkte zich nog stevig tijdens de winterstop. Tibeau Swinnen werd als vrije speler binnengehaald. De voorbije jaren was hij actief in Nederland bij FC Eindhoven en Helmond Sport. Hij moet de nieuwe leider worden op het middenveld. Achterin werden twee jonge kerels gehuurd van OH Leuven. Jordy Gillekens verjaarde deze week en kan zowel centraal achterin als rechtsachter postvatten. Timo Cauwenberg kreeg er op links met Brent Laes een stevige concurrent bij. Aanvallender op links mag Jamal Aabbou zich uitleven. Hij maakte zoals bekend de overstap vanuit Lommel.


Wist je dat?


In de eerste vier wedstrijden van 2021 behaalde Lierse evenveel punten. De eerste wedstrijd tegen Club NXT werd met 2-1 gewonnen. De twee hieropvolgende verplaatsingen werden verloren. Zowel Westerlo als Union wisten de punten thuis te houden. Afgelopen zondag werd er op eigen terrein gespeeld tegen Deinze. Het was best een huzarenstukje dat de wedstrijd kon doorgaan in winterse omstandigheden. Met de hulp van heel wat supporters werd het veld speelklaar gemaakt. De thuisploeg kwam in de eerste helft op voorsprong via Placca. In de tweede helft kwam Deinze feller opzetten. Doelman Brughmans toonde zich een betrouwbaar sluitstuk maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven op een kopbal van De Belder. 

Opstelling Lierse Kempenzonen:
1. Bernd Brughmans, 3. Ben Santermans, 6. Tibeau Swinnen, 8. Ayyoub Allach, 18. Jellert Van Landschoot (85’ 4. Jef Van Der Veken), 20. Scott Bitsindou, 25. Jo Gilis, 26. Brent Laes, 28. Jamal Aabbou (81’ 19. Emile Samyn), 29. Jordy Gillekens, 77. Euloge Fessou Placca (91’ 88. Sava Petrov)