NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_COMPETITIE19'
12
feb
Wedstrijd - voorbeschouwing Wist je datjes KVC Westerlo! Voor onze jongens staat maandag een verplaatsing naar onze buren uit Westerlo op het programma. Dat de voorbereiding op dit duel niet in ideale omstandigheden heeft plaatsgevonden is een understatement. Geef de groep vanuit je huiskamer alvast het groen en witte duwtje in de rug! -

Wist je dat?


Westerlo zag de match van vorige week op het veld van Club NXT uitgesteld worden wegens de winterse weersomstandigheden. De week daarvoor speelden ze in eigen huis de derby tegen Lierse Kempenzonen. Westerlo speelde een sterke eerste helft waarbij Vetokele en Cicek voor een 2-0 ruststand zorgden. En daar mochten de bezoekers nog blij om zijn. In de tweede helft toonde het team van Tom Van Imschoot een ander gelaat maar kon de scheve situatie niet meer rechttrekken. 

Opstelling KVC Westerlo:
Özer, Plumain, Seydoux, Mabea (65′ Janssens ), Keita, Soumah, Perdichizzi, Dierckx (78′ Abrahams), Van Eenoo, Vetokele (87′ Alici), Çiçek


Wist je dat?


Tijdens de winterstop verloor het team van Bob Peeters met Christian Brüls een sterkhouder aan STVV. Met heel wat doelpunten en assists was hij van grote waarde voor de Kemphanen. Er waren nog enkele vertrekkers met Kone (Wisla Krakau), Ephestion (RWDM) en Ghandri (Slavia Sofia). Ook inkomend deed Westerlo het nodige huiswerk. Seigers maakte de overstap vanuit Genk, Seydoux komt over van Young Boys. Van Samsunspor worden Yameogo en Plumain gehuurd. 


Wist je dat?


Het laatste treffen met Westerlo is slechts twee maanden geleden. In 't Kuipje nam de thuisploeg de beste start maar Lommel herstelde het evenwicht en kreeg ook enkele prima kansen. Het was Van Eenoo die kort voor rust als eerste de weg naar de netten kon vinden. Onze jongens kwamen het best uit de kleedkamers en Stijn Wuytens trapte knap de gelijkmaker binnen. Beide ploegen kregen kansen voor meer doelpunten maar nadat Vinicius rood kreeg, profiteerde de thuisploeg om alsnog de overwinning binnen te halen. Cicek knikte de 2-1 eindstand op het bord. 


Wist je dat?


Oktay Erçan is de eigenaar van KVC Westerlo. Over hem kunnen we het volgende terugvinden op de website van KVC Westerlo: "Hoewel Oktay Erçan vooral groot werd in de textielsector, was voetbal altijd een grote passie. Zo was hij tot januari 2019 vicevoorzitter van Boluspor, een voetbalclub uit de Turkse tweede klasse. Hij merkte echter op dat de Turkse infrastructuur en cultuur niet ideaal waren om jonge talenten op te leiden. Daarom ging hij op zoek naar Europese opportuniteiten. In KVC Westerlo vond hij een voetbalclub met een beheersbare kostenstructuur en een jeugdgeoriënteerde cultuur. Samen met hem kwam ook Hasan Cetinkaya over die de dagelijkse leiding op zich neemt."


Wist je dat?


Lommel en KVC Westerlo speelden in 2001 tegen elkaar in de bekerfinale. Trainer Harm van Veldhoven en zijn troepen kenden een fantastisch seizoen door het kampioenschap in tweede klasse binnen te halen en KRC Genk uit te schakelen in de halve finale van de beker. In de finale was Baranyos dichtbij de openingstreffer maar de lat stond een doelpunt in de weg. Aan de overkant wist cultheld Jefke Delen de bal wel tegen het net te trappen. Hierdoor won Westerlo met 1-0. Achteraf was het zowel in Westerlo als in Lommel een groot feest!