NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_COMPETITIE18'
04
feb
Wedstrijd - voorbeschouwing Wist je datjes Seraing! Het is een drukke maar boeiende week voor onze jongens. Na twee thuiswedstrijden staat er de eerste verplaatsing van 2021 op het programma. In en tegen Seraing staat er opnieuw een spannend duel op het programma in de strijd om de tweede plaats. -

Wist je dat?


Beide ploegen stonden al tweemaal tegenover elkaar dit seizoen. Op speeldag 1 was er het duel aan de Gestelsedijk. Het werd meteen een spektakelstuk. Mikautadze maakte meteen naam door 4 doelpunten voor zijn rekening te nemen. Aan de rust stond Lommel er met een 2-1 voorsprong nog goed voor. Glenn Neven en Juan Bautista Cejas maakten een penaltydoelpunt van Mikautadze ongedaan. Na de rust boog de jonge Fransman met Georgische roots de stand weer helemaal om. Anass Zaroury lukte nog de gelijkmaker maar opnieuw Mikautadze en Ndiaye legden de 3-5 eindstand vast. In de terugwedstrijd op het veld van Seraing nam Lommel een vliegende start met heel wat kansen tot gevolg. Scoren zat er helaas niet in en aan de overkant kende Lahssaini het nodige geluk met de 1-0 op het bord te plaatsen. Ondertussen bleef doelman Dietsch onze jongens het leven zuur maken door alles tegen te houden. Hierdoor wijzigde de score niet meer. 


Wist je dat?


Zondag speelde het elftal van Emilio Ferrera thuis tegen Club NXT. Op een zwaar veld had een gehavend Seraing het niet onder de markt. In de toegevoegde tijd van de eerste helft bracht Mouhli de thuisploeg op voorsprong. Club NXT ging in de tweede helft vol zijn kans, maar kreeg een duidelijke penalty niet toegewezen. De jonge Servais lukte dan toch de gelijkmaker maar niet veel later maakte Ndiaye de winninggoal. Al leek hij hier toch eerste de Brugse doelman te hinderen. Seraing telt momenteel twee punten meer als Lommel en staat hierdoor op een derde plaats.
Opstelling Seraing:
Mignon; Swers, Nadrani, Boulenger (13e Ndiaye), Maydana; Pierrot, Lahssaini, Bernier, Milicevic; Cascio, Mouhli (91e Sanogo)


Wist je dat?


Net als Lommel werd Seraing op eigen terrein uitgeschakeld in 1/16 finales van de Croky Cup. Gelijkaardig met Lommel speelde Seraing een meer dan verdienstelijke wedstrijd. In de Luikse derby tegen Standard waren de bezoekers efficiënter en wisten met 1-4 door te stoten naar de volgende ronde. Kortrijk neemt het in eigen huis op tegen Standard.


Wist je dat?


In 2013 werd RFC Sérésien (stamnummer 23) overgenomen door de Franse tweedeklasser FC Metz, waar Dominique D'Onofrio sportief directeur was. Men had de ambitie om zo snel mogelijk in de Belgische Tweede Klasse te spelen. De sportieve weg via promoties zou echter minstens drie seizoenen duren, dus werd gezocht naar een club in de hogere reeksen waarvan men het stamnummer zou kunnen overnemen, om zo vlugger in de hogere reeksen te kunnen aantreden. Uiteindelijk vond een oplossing bij tweedeklasser Boussu Dour Borinage


Wist je dat?


Trainer bij Seraing is Emilio Ferrera. Hij heeft al een heel palmares achter zijn naam staan. In 1999 brak hij door als trainer bij KSK Beveren. Hij passeerde in verschillende functies bij zowat alle topclubs in België. Zo was hij T1 bij Genk en Club Brugge. Twee jaar geleden was hij assistent van Michel Preud'homme bij Standard. Marc Grosjean assisteert Ferrera in Seraing. Zij vormden eerder al een duo bij FCV Dender.