NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_COMPETITIE17'
27
jan
Wedstrijd - voorbeschouwing Wist je datjes KMSK Deinze! Vrijdagavond staat er voor Lommel opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. We ontvangen in eigen huis KMSK Deinze. Beide teams kunnen een goede zaak doen in de open strijd voor de tweede plaats. -

Wist je dat?


Beide teams ontmoeten elkaar voor de derde keer dit seizoen. In Lommel wist het team van David Gevaert de drie punten mee te graaien. Na een bal op de paal van Juan Bautista Cejas voor de thuisploeg en een gemiste penalty van Mertens was het Staelens die de score wist te openen voor de bezoekers. Na de rust zorgde Challouk voor een dubbele voorsprong. De aansluitingstreffer van Manfred Ugalde in het absolute slot van de wedstrijd kwam telaat voor Lommel. 
Op zaterdag 21 november trokken onze jongens richting Deinze. Na een moeilijke openingsfase wist Kevin Kis de weg naar de netten te vinden via een knappe vrije schop! Mertens bracht de thuisploeg in de tweede helft op gelijke hoogte. Nadat Van Walle rood kreeg drukten onze jongens door om de overwinning binnen te halen. Het doelpunt van Manfred Ugalde werd helaas onterecht afgekeurd voor buitenspel waardoor de eindstand 1-1 was.


Wist je dat?


Deinze kreeg zaterdag het bezoek van Union. Het team van Union scoorde het snelste doelpunt uit het Belgische profvoetbal. Na 7 seconden spelen prikte Vanzeir de bal tegen de netten. Deinze liet het hoofd niet hangen en De Belder zorgde voor de gelijkmaker. Nog voor het eerste halfuur verstreken was, bracht Fixelles de leider opnieuw op voorsprong. Na rust leek Undav de wedstrijd te beslissen door een strafschop te benutten maar Challouk zorgde twee minuten later al voor de aansluitingstreffer. Paar minuten voor tijd was het opnieuw Undav die Union zekerheid over winst bezorgde. 


Wist je dat?


David Gevaert is sinds vorig seizoen de trainer van KMSK Deinze. Hij nam het roer over van Regi Van Acker. De seizoenen daarvoor had de geboren Gentenaar minder succes. Hij mistte de titel op het nippertje met Antwerp in tweede klasse en ook bij Virton werd hij vroegtijdig aan de kant geschoven. Eind jaren 90 was Gevaert trouwens al enkele jaren aan de slag bij zijn huidige werkgever. Hij was er enkele seizoenen physical coach.


Wist je dat?


Voor het treffen tegen de leider kon trainer Gevaert geen beroep doen op geblesseerde Vargas en De Greef. Ook Staelens en Van Walle moesten uiteindelijk forfait geven. David Gevaert opteerde voor het eerst dit seizoen voor een 5-3-2 (3-5-2 in balbezit) opstelling. Aanvoerder Le Postollec viel geblesseerd uit en lijkt het duel aan de Gestelsedijk te moeten missen. 
Opstelling Deinze tegen Union:
28. William Dutoit (K), 2. Soufiane El Banouhi, 3. Viktor Boone, 6. Flavien Le Postollec (C) (59’ 14. Bafodé Dansoko), 9. Lennart Mertens, 10. Raphael Lecomte, 11. Youssef Challouk (74’ 8. Mehdi Tarfi), 17. Jannes Vansteenkiste (74’ 15. Michiel De Looze), 24. Niels De Schutter (84’ 22. Siebe Blondelle), 44. Seth De Witte, 99. Dylan De Belder (74’ 88. Renato Neto)


Wist je dat?Als het van voorzitter Denijs Van De Weghe van SK Deinze afhangt beschikt de club eind 2021, begin 2022 over een nieuw stadion met alle faciliteiten. Het Wielsbeekse en Gentse architectenbureau Goedefroo werkte een toekomstgericht ontwerp uit. Naast het voetbalstadion voor 8.000 bezoekers worden in de omgeving van de Brielmeersen en langs het kanaal twee fraaie appartementsblokken met bijhorende parkeerplaatsen gebouwd.