NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_COMPETITIE16'
22
jan
Wedstrijd - voorbeschouwing Wist je datjes RWDM! Zondag staat voor onze jongens de eerste competitiewedstrijd van 2021 op het programma. In eigen huis nemen we het op tegen RWDM. Natuurlijk willen we 2021 beginnen met een overwinning! -

Wist je dat?


Op zondag 29 november keken we RWDM ook al in de ogen op eigen terrein. Na een vrij evenwichtige start zorgde Anass Zaroury voor de Lommelse openingstreffer. Na de rust duwde Lommel stevig door en Manfred Ugalde wist met twee fraaie doelpunten de score uit te diepen naar 3-0. Enkele minuten voor tijd zorgde een flits van Marlos Moreno voor de 4-0 eindstand. 


Wist je dat?


De stevige nederlaag in het Soevereinstadion luidde de zwanenzang in van trainer Laurent Demol. In de thuiswedstrijd tegen Deinze nam T2 Frédéric Stilmant de honneurs waar. Rommens zorgde voor een vroege voorsprong maar Mertens wist in de tweede helft de gelijkmaker te scoren. Vincent Euvrard trad de volgende week in dienst als nieuwe trainer van de Brusselaars. Het leverde meteen twee overwinningen op. Op het veld van Seraing volstond een vroeg doelpunt van Lavie om de drie punten mee te nemen. In de thuiswedstrijd tegen Lierse was Rommens de matchwinnaar van dienst. Met een knap afstandsschot hielp hij RWDM aan een knappe 6 op 6.


Wist je dat?


In de selectie van RWDM zien we drie ex-spelers. Gilles Ruyssen startte tot nu toe in elke wedstrijd. Hij speelde één seizoen in onze groenwitte kleuren. In dat jaar speelde hij vaak naast onze kapitein, Glenn Neven, centraal in de verdediging. In het seizoen erop arriveerde Leonardo Rocha in het Soevereinstadion. De Portugese aanvaller had een belangrijk aandeel in het vieren van het behoud in 1B. Ook bij RWDM laat hij zien dat hij zijn neus voor doelpunten nog niet is verloren. In elk duel waarbij hij aan de aftrap verscheen wist hij al tot scoren te komen. Ook Glenn Claes had een grote bijdrage aan dit seizoen. Hij werd geleend van KV Mechelen en wist viermaal te scoren in onze groen-witte kleuren. Afgelopen zomer maakte hij de overstap van het verre Virton naar Molenbeek.


Wist je dat?


Vincent Euvrard is sinds kort de nieuwe trainer van RWDM. In Lommel was hij als speler nog actief voor KVSK United. Hij kon zowel centraal achterin als in het middenveld uitgespeeld worden. Vervolgens maakte hij de overstap naar STVV. In 2013 startte Euvrard zijn trainerscarrière bij de beloften van Sporting Hasselt. En vanaf toen ging het snel. Hij promoveerde er tot hoofdcoach en maakte vervolgens de overstap naar ASV Geel. Hier werd hij weggeplukt door Cercle Brugge. Als hoofdtrainer werd een moeilijke periode maar hij keerde later terug als assistent van Frank Vercauteren. Ze promoveerden naar 1A. Euvrard volgde Vercauteren vervolgens naar het Saudische Al-Batin FC. In 2019 kreeg Euvrard een mooie aanbieding vanuit Leuven. Vercauteren volgde hem deze keer als mentor en technisch directeur. Euvrard behaalde vorig seizoen de eerste periode titel met OHL. In juni 2020 werd hij na een mindere reeks uiteindelijk de deur gewezen. 


Wist je dat?


Onze operationeel directeur Harm van Veldhoven heeft nog een verleden bij RWDM. In 1990 verliet hij Germinal Ekeren voor de club uit Molenbeek. Harm speelde er uiteindelijk 73 wedstrijden en wist 29 doelpunten te scoren. In 1992 verhuisde hij terug naar de Gestelsedijk. In het seizoen 2003-2004 kwam Harm opnieuw terecht in het Edmond Machtensstadion. Als trainer van FC Brussels wist hij samen met ex-Lommelaars Dieter Dekelver, Ibrahim Tankary, Richard Culek en Patrick Nys de titel en de hierbij horende promotie naar eerste klasse binnen te halen.