NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_COMPETITIE15'
16
dec
Wedstrijd - voorbeschouwing Wist je datjes Club NXT! Vrijdagavond staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. We trekken richting Lokeren waar we voor derde keer dit seizoen Club NXT in de ogen kijken. Het mag duidelijk zijn dat het onze ambitie is om met een driepunter 2020 af te sluiten. -

Wist je dat?


We namen het dit seizoen al tweemaal op tegen Club NXT. Eind augustus trokken we al een keertje naar Lokeren. Onze jongens waren in de eerste helft zeer dominant. Dit werd iets voorbij het halfuur beloond met een doelpunt van Sebastiaan Brebels die even later een terechte rode kaart kreeg. Met een mannetje minder hadden we het in de tweede helft een stuk lastiger tegen een gretige thuisploeg. Van den Keybus en Sandra keerden de rollen om. Gelukkig kon Manfred Ugalde toch nog voor een 2-2 gelijkspel zorgen. Enkele weken geleden kregen we het bezoek van de Brugse jonkies. Jordan Kadiri bezorgde Lommel een verdiende voorsprong maar nog voor rust wist Baeten vanop de stip gelijk te maken. Een sterk Marlos Moreno bekroonde kort na rust zijn wedstrijd met een doelpunt. Een kwartiertje later besliste Manfred Ugalde de wedstrijd door een penalty om te zetten. Een 3-1 overwinning dus voor het team van Liam Manning.  


Wist je dat?


De wedstrijd gaat vrijdagavond door in het Daknamstadion. In de 20e eeuw heeft men het voetbalstadion van Lokeren Daknamstadion gedoopt. Het stadion staat namelijk op grondgebied van het dorp, aan de grens met Lokeren. De overkant van de straat is Lokeren, de kant van het stadion ligt in Daknam. De pas ontstane fusieclub SC Lokeren-Temse speelt eveneens in het stadion.


Wist je dat?


Vrijdag 20 november was een grote dag voor de Brugse jonkies. Na eerder viermaal gelijk te hebben gespeeld, wisten ze voor het eerst een overwinning te boeken. Ze klopten in eigen huis Lierse Kempenzonen. Baeten en Van Der Brempt zorgden voor de doelpunten. Van Der Brempt zag zijn sterke prestaties beloond. Philippe Clement zette hem in de basis in de thuiswedstrijd tegen STVV. Ook Van Den Keybus, De Cuyper en doelmannen Lammens en Shinton halen regelmatig de selectie van het A-elftal. Youssouph Badji bewandelde al enkele keren de omgekeerde weg. 


Wist je dat?


Rik De Mil is de trainer van Club NXT. Hij wordt hierbij geassisteerd door bekende namen als Carl Hoefkens en Tim Smolders. Carl kennen we nog van zijn periode als speler bij Lommel SK. Harm Van Veldhoven plukte hem weg bij Lierse en posteerde hem naast Michel Noben centraal achterin. Carl kende nog een mooi vervolg van zijn carrière bij ondermeer West Bromwich Albion, Stoke City en Club Brugge. Ook behoorde hij regelmatig bij de selectie van de Rode Duivels.


Wist je dat?


Thibo Baeten is een speler die we vrijdag zeker in het oog moeten houden. De spits is met zijn zes doelpunten momenteel ook topschutter van Club NXT en was dus ook goed voor iets meer dan de helft van alle doelpunten van Club NXT dit seizoen. Zijn stormachtige ontwikkeling zag hij ook al beloond worden met een selectie voor Club Brugge A in de Champions League. Hij kwam echter niet in actie tegen Zenit Sint-Petersburg.  'Man Like' Baeten, zoals zijn Instagram-naam zegt, is inmiddels ook international voor de Belgische U19 en lijkt wel te mogen dromen van een carrière als profvoetballer.