NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_COMPETITIE14'
11
dec
Wedstrijd - voorbeschouwing Wist je datjes Union! Zondagavond krijgen we in het Soevereinstadion het bezoek van leider en titelfavoriet Union. Onze jongens kijken er alvast naar uit om zich te meten met het team van Felice Mazzu. -

Wist je dat?


Union werd door alles en iedereen vooruitgeschoven als de grote titelfavoriet in 1B. En ze zijn goed bezig om die ambities ook waar te maken. Van de laatste acht wedstrijden werden er maar liefst zeven gewonnen. De start van deze sterke serie maakten ze in de thuiswedstrijd tegen Lommel. En de meeste overwinningen werden vrij overtuigende behaald! Samen met Seraing heeft Union de beste aanval van de reeks met 33 gemaakte doelpunten. Met 11 tegendoelpunten hebben ze ook de beste defensie van de reeks. De 1-0 nederlaag op het veld van Seraing zorgde ervoor dat er toch nog wat spanning blijft bovenaan het klassement. Kunnen onze jongens de spanning nog wat opdrijven?


Wist je dat?


Union houdt het record wat het aantal opeenvolgende ongeslagen wedstrijden in de Belgische Eerste Klasse betreft, namelijk 60. Dit gebeurde in de seizoenen 1933, 1934 en 1935. Union verloor uiteindelijk van Daring Club de Bruxelles. Het elftal werd later bekend onder de naam "Union 60". In België wordt er nog jaarlijks een beker uitgereikt aan de ploeg die het langst ongeslagen blijft, de Pappaertbeker, genoemd naar de kapitein van Union 60, Jules Pappaert.


Wist je dat?


Felice Mazzu is de trainer van Union. Na een mooie periode bij WS Woluwe kende hij zijn grote doorbraak als trainer bij Sporting Charleroi. Mazzu slaagde er tijdens zijn zes jaar durende passage bij Charleroi in om van een woelige club een stabiele eersteklasser te maken. Charleroi maakte tijdens zijn bewind geregeld het verschil in de slotfase van de wedstrijd, waarop de term Mazzu-time een begrip werd in het Belgisch voetbal. In 2019 verhuisde Mazzu naar KRC Genk. Na 15 wedstrijden en een teleurstellende negende plaats werd hij aan de kant geschoven.


Wist je dat? 


Union beschikt al enkele seizoenen over een sterke selectie. Opvallend hierbij is wel dat de selectie elk jaar een grondige facelift krijgt. Bij Virton werden vier sterkhouders weggeplukt. Lapoussin, Jordanov, Francois en doelman Moris zijn ook bij Union van grote waarde. Ook in aanvallend opzicht zien we nieuwe gezichten opdraven. Undav maakte de overgang van het Duitse SV Meppen en Dante Vanzeir is opnieuw een garantie voor doelpunten. De jonge Limburger prikte er al 12 tegen de netten. De jonge Lynen ontwikkelde zich in de jeugd van Lierse en Club Brugge. Na een tussenstap bij het Nederlandse Telstar is hij terug in België actief. Alexander Cochrane is een jonge linksachter die overgenomen is van eigenaar Brighton & Hove Albion. 


Wist je dat? 


In de zomer van 2018 werd Tony Bloom de nieuwe eigenaar van de club. De Brit, die zijn fortuin met gokken vergaarde, is ook eigenaar en voorzitter van de Engelse voetbalclub Brighton & Hove Albion FC. Toen hij werd voorgesteld, sprak hij de ambitie uit om met Union zo snel mogelijk te promoveren naar eerste klasse A