NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_COMPETITIE13'
04
dec
Wedstrijd - voorbeschouwing Wist je datjes KVC Westerlo! Zondag maken we de korte trip naar Westerlo. Het is de derde wedstrijd op rij die we aanvatten tegen een tegenstander met evenveel punten. Het belooft alvast een spannende Kempische derby te worden! -

Wist je dat?


De Kemphanen kregen een tijdje geleden serieus af te rekenen met het coronavirus. Heel wat spelers werden positief getest en de club besloot om een week in quarantaine te gaan. De wedstrijden tegen Deinze, Club NXT en RWDM moesten naar een later tijdstip verplaatst worden. Twee weken geleden testte ook Christian Brüls positief maar hij herstelde vrij snel en zorgde vorige week voor de winnende treffer op het veld van Lierse Kempenzonen.


Wist je dat?


Bob Peeters is aan zijn tweede termijn bezig als trainer van KVC Westerlo. Tijdens het seizoen 2015-2016 werd hij na zes speeldagen ontslagen. Eind 2017 kreeg hij een nieuwe kans en hij heeft deze met twee handen gegrepen. Peeters is met ruime voorsprong de langstzittende trainer in 1B. 


Wist je dat?


Na twaalf speeldagen speelde Westerlo in de helft hiervan gelijk. In de maand november moesten de jongens van Bob Peeters zes wedstrijden spelen. Op het veld van RWDM werd met 3-1 verloren maar enkele dagen later was er al een stevige revanche in eigen huis door met 3-0 de drie punten in Westerlo te houden. In de vier wedstrijden hierna werd ook niet meer verloren. Op het veld van Club NXT en thuis tegen Seraing was 1-1 de eindstand. Deinze kreeg een stevige 3-0 om de oren. De laatste wedstrijd werd met 0-1 gewonnen op het veld van de buren in Lier. Een omstreden penaltydoelpunt van Brüls zorgde ervoor dat Westerlo met een 11 op 15 richting deze Kempische derby kan uitkijken.


Wist je dat?


Met Kristof Van Hout loopt er een rasechte Lommelaar rond bij Westerlo. Kristof doorliep de Lommelse jeugdploegen waarna hij een mooie carrière uitbouwde bij clubs als Standard en KV Kortrijk. In 2014 trok Kristof samen met Harm Van Veldhoven naar India. Ze werkten er een halfjaar bij Delhi Dynamos FC. Ook actief bij deze ploeg was ene Alessandro Del Piero. Ondertussen is Kristof aan zijn zesde seizoen bezig bij de Kemphanen. Hij is er ook in dienst als coach van de beloften.


Wist je dat?


Lommel en KVC Westerlo speelden in 2001 tegen elkaar in de bekerfinale. Trainer Harm van Veldhoven en zijn troepen kenden een fantastisch seizoen door het kampioenschap in tweede klasse binnen te halen en KRC Genk uit te schakelen in de halve finale van de beker. In de finale was Baranyos dichtbij de openingstreffer maar de lat stond een doelpunt in de weg. Aan de overkant wist cultheld Jefke Delen de bal wel tegen het net te trappen. Hierdoor won Westerlo met 1-0. Achteraf was het zowel in Westerlo als in Lommel een groot feest!