NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_COMPETITIE12'
27
nov
Wedstrijd - voorbeschouwing Wist je datjes RWDM! Zondag ontvangen we RWDM in het Soevereinstadion. Beide ploegen staan samen met Westerlo en Deinze op een gedeelde derde plaats. Kunnen we terug aanknopen met een overwinning? -

Wist je dat?


RWDM is een bekende naam binnen het Belgische voetbal. In 1973 was voetbalclub Racing White Daring Molenbeek ontstaan, na een lange fusiegeschiedenis van verschillende voormalige Brusselse topclubs. RWDM was bij de KBVB aangesloten met stamnummer 47. Die club werd in 1975 landskampioen, speelde in de jaren 70 Europees voetbal, en bleef verscheidene jaren in de hoogste voetbalreeksen. In 2002 ging die club echter failliet en verdween. Daarna volgden er verschillende pogingen om de club nieuw leven in te blazen. De huidige club kreeg vorm in 2015 en speelt onder het voormalig stamnummer van Standaard Wetteren.


Wist je dat?


Na een 2-0 overwinning tegen Club NXT op de openingsspeeldag volgde een 0 op 9 met nederlagen tegen Lierse Kempenzonen, Deinze en Lommel. Op speeldag 5 stond de Zwanzederby tegen Union op het programma. In eigen huis boekte RWDM een knappe 3-1 overwinning. Na deze wedstrijd volgden nog drie overwinningen en evenveel nederlagen. Westerlo en Lierse Kempenzonen gingen onderuit in het Edmond Machtensstadion en in Daknam werd de maat genomen van Club NXT. Seraing kon wel nog drie punten meegraaien uit Molenbeek. Westerlo en Union stuurden het team van Demol puntenloos huiswaarts. Zo telt RWDM 15 punten uit 11 wedstrijden. Ze speelden dit seizoen nog niet gelijk.


Wist je dat?


In de selectie van RWDM zien we drie ex-spelers. Gilles Ruyssen startte tot nu toe in elke wedstrijd. Hij speelde één seizoen in onze groenwitte kleuren. In dat jaar speelde hij vaak naast onze kapitein, Glenn Neven, centraal in de verdediging. In het seizoen erop arriveerde Leonardo Rocha in het Soevereinstadion. De Portugese aanvaller had een belangrijk aandeel in het vieren van het behoud in 1B. Ook bij RWDM laat hij zien dat hij zijn neus voor doelpunten nog niet is verloren. In elk duel waarbij hij aan de aftrap verscheen wist hij al tot scoren te komen. Ook Glenn Claes had een grote bijdrage aan dit seizoen. Hij werd geleend van KV Mechelen en wist viermaal te scoren in onze groen-witte kleuren. Afgelopen zomer maakte hij de overstap van het verre Virton naar Molenbeek.


Wist je dat?


Laurent Demol is de trainer van RWDM. De 48-jarige Demol was afgelopen seizoen trainer bij Tubeke. Hij heeft ook een verleden bij Bergen en Moeskroen. RWDM werd vorig seizoen 6e in eerste amateurklasse maar mocht door licentieperikelen van de concurrentie toch promoveren naar 1B. Fred Vanderbiest begon afgelopen zomer als hoofdcoach bij de Brusselse traditieclub maar trok in januari naar KV Mechelen. Sinds de winter stond assistent Frédéric Stilmant er dus aan het roer. Maar hij kreeg nu opnieuw een hoofdcoach boven zich: Laurent Demol. Demol kon vorig seizoen met Tubeke niet in eerste amateur blijven.


Wist je dat?


De heenmatch werd door Lommel met 0-1 gewonnen. De thuisploeg was de dominante ploeg in deze wedstrijd. Anass Zaroury vond in de tweede helft de weg naar de netten. Tomas Svedkauskas wist die van hem proper te houden en zo gingen de drie punten mee de Lommelse bus op. Ook nu zondag belooft het een wedstrijd op het scherpst van de snee te worden.