NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_COMPETITIE11'
20
nov
Wedstrijd - voorbeschouwing Wist je datjes KMSK Deinze! Na een week zonder competitievoetbal trekken onze jongens morgenavond naar Deinze. Beide ploegen tellen 14 punten en willen aansluiting vinden met de bovenste regionen van het klassement. -

Wist je dat?


KMSK Deinze kende met een 0 op 6 geen vlotte start van de competitie. Maar na de 1-0 thuisoverwinning tegen RWDM trokken de mannen van David Gevaert de positieve lijn vlotjes door. Er werd met 1-2 gewonnen aan de Lommelse Gestelsedijk en ook Lierse Kempenzonen ging voor de bijl. Na deze knappe 9 op 9 volgde een bekernederlaag op het veld van Thes Sport. In de competitie werd er tweemaal gelijkgespeeld. Club NXT wist in de slotminuten de 1-1 te scoren terwijl Lennart Mertens op het einde van de thuiswedstrijd tegen Westerlo de 2-2 wist binnen te prikken. De laatste drie wedstrijden kenden telkens een 3-0 eindstand. Op het veld van Union en Westerlo zorgde dat voor een nederlaag. Thuis tegen Seraing werd het een fraaie overwinning. 


Wist je dat?


Deinze werd eind oktober flink getroffen door het coronavirus. Een dag na de thuiswedstrijd tegen Westerlo werd bekend dat enkele jongens positief hadden getest. Uiteindelijk raakten 18 personen besmet. Tegen wil en dank moesten ze op het veld van Union de competitie terug hervatten. Enkele jongens waren nog afwezig terwijl de andere spelers amper trainingsuren in de benen hadden. Coach David Gevaert moest voor de wedstrijden tegen Union en Seraing nog forfait geven maar zat in Westerlo terug op zijn vertrouwde stek.  


Wist je dat?


David Gevaert is sinds vorig seizoen de trainer van KMSK Deinze. Hij nam het roer over van Regi Van Acker. De seizoenen daarvoor had de geboren Gentenaar minder succes. Hij mistte de titel op het nippertje met Antwerp in tweede klasse en ook bij Virton werd hij vroegtijdig aan de kant geschoven. Eind jaren 90 was Gevaert trouwens al enkele jaren aan de slag bij zijn huidige werkgever. Hij was er enkele seizoenen physical coach.


Wist je dat?


Deinze versterkte zich met heel wat ervaren voetballers. Het werd uiteindelijk een vrij indrukwekkende lijst. William Dutoit, Ronald Vargas en Renato Neto kwamen over van Oostende. Raphael Lecomte speelde vorig seizoen nog voor Virton en kennen we ook nog terug van zijn periodes bij Roeselare en Westerlo. Seth De Witte werd opgepikt bij het failliete Lokeren. Siebe Blondelle was vorig seizoen nog aanvoerder bij Eupen. En ook enkele bekende Lommelse gezichten behoren tot de selectie. Dylan De Belder ontpopte zich bij ons als een echte goalgetter en Soufiane El Banouhi zorgde voor heel wat rushes op de Lommelse rechterflank. 


Wist je dat?


KMSK Deinze heeft met Denijs Van De Weghe een bijzonder ambitieuze maar ook excentrieke voorzitter. Hij wordt ook wel de "Marck Coucke aan de Leie" genoemd. Een tijdje geleden trok hij nog stevig aan het rad bij de voorstelling van Renato Neto en Ronald Vargas. Ook staat hij niet verlegen om tegenstrevers te schofferen. Zo trok hij fel van leer in het licentieverhaal tegenover ploegen als  Roeselare en Moeskroen.