NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_COMPETITIE10'
07
nov
Wedstrijd - voorbeschouwing Wist je datjes Club NXT! Zondagavond ontvangen we in eigen huis Club NXT. Onze jongens willen heel graag de positieve lijn van de voorbije weken doortrekken met een overwinning. -

Wist je dat?


Club NXT is de nieuwe benaming is van de academy van Club Brugge. Zij spelen onder deze naam met hun beloften in 1B. NXT wordt de symbiose tussen een topsportomgeving waar prestaties voorop staan met een lifestyle jongerencultuur waar hun jeugdspelers zichzelf kunnen zijn én waar ook andere jongeren zich mee kunnen identificeren. 


Wist je dat?


In de vorige voorbeschouwing deelden we jullie de regels mee waar Club NXT aan moet voldoen i.v.m. het opstellen van spelers uit de A-kern.   • Enkel spelers geboren na 1 januari 1998 mogen deel uitmaken van de selectie. 

  • Spelers die vijf basisplaatsen verzameld hebben bij de A-ploeg of vijftien keer 45 minuten gespeeld hebben, komen voor de rest van het seizoen niet meer in aanmerking voor Club NXT.

  • Een speler die in de basiself stond of minstens 45 minuten gespeeld heeft in de laatste match van Club, mag niet meer aantreden in de volgende match van Club NXT.


Echter waren we niet op de hoogte van de kleine letters. Youssouph Badji startte dit seizoen al zeven keer in de basis bij Club Brugge, maar verscheen aan de aftrap van Club NXT - RWDM (0-2). Blauw-zwart zal daar echter niet voor gestraft worden. In de reglementen staat immers ook dat de criteria niet eender wanneer gelden, maar slechts na twee controlemomenten. Het eerste vond plaats op 21 augustus 2020, het tweede volgt op 2 februari 2021. Bij controlemoment 1 was de Jupiler Pro League... 2 speeldagen ver.  Badji is met andere woorden nog zeker inzetbaar bij Club NXT tot 2 februari.Wist je dat?


Club NXT verzamelde tot dusver drie punten. Het eerste punt behaalden ze in hun eerste thuiswedstrijd tegen onze jongens. Lommel speelde een meer dan behoorlijke eerste helft en kwam via Sebastiaan Brebels op 0-1. Diezelfde Brebels kreeg kort voor rust een rode kaart en na de rust zagen we een omgekeerd wedstrijdbeeld. De jonge Bruggelingen geloofden volop in hun kansen en keerden via Van Den Keybus en Sandra de rollen om. Manfred Ugalde zorgde uiteindelijk voor een 2-2 puntendeling. Ook de andere twee punten werden verzameld op Daknam. Zowel tegen Union als Deinze eindigde de wedstrijd op 1-1. In de laatste twee uitwedstrijden incasseerden ze telkens zes doelpunten. Club NXT zal gebrand zijn op een betere prestatie en uitslag.


Wist je dat?


Rik De Mil is de trainer van Club NXT. Hij wordt hierbij geassisteerd door bekende namen als Carl Hoefkens en Tim Smolders. Carl kennen we nog van zijn periode als speler bij Lommel SK. Harm Van Veldhoven plukte hem weg bij Lierse en posteerde hem naast Michel Noben centraal achterin. Carl kende nog een mooi vervolg van zijn carrière bij ondermeer West Bromwich Albion, Stoke City en Club Brugge. Ook behoorde hij regelmatig bij de selectie van de Rode Duivels.


Wist je dat?


Er zijn morgen helaas geen supporters toegelate. Moedig onze jongens op een veilige manier aan binnen je eigen bubbel. Samen gaan we vol voor de drie punten!