NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_COMPETITIE9'
29
okt
Wedstrijd - voorbeschouwing Wist je datjes Lierse Kempenzonen! Morgenavond maken onze jongens de verplaatsing naar Lier. Op het Lisp nemen we het op tegen Lierse Kempenzonen. -

Wist je dat?


Bij Lierse Kempenzonen werd er een flesje champagne open getrokken na de algemene vergadering die de Pro League dinsdag hield. De Pallieters kregen immers te horen dat ze sowieso een jaar langer in 1B mogen aantreden. Op sportief vlak kent Lierse een mager jaar en in principe wenkte de degradatie naar Eerste Nationale. Maar: omdat er in Eerste Nationale omwille van corona amper werd gevoetbald, is er geen stijger uit die reeks. Daarom besliste de Pro League nu formeel dat Lierse in 1B mag blijven. 


Wist je dat?


Afgelopen vrijdag speelde Lierse Kempenzonen op het veld van Deinze. De prestatie was niet wat een serieus teleurgestelde Tom Van Imschoot ervan verwacht had. Aan de rust stond het al 2-0 voor de thuisploeg. De bezoekers konder hier amper iets tegenover stellen. Na de rust kwam er toch een reactie maar scoren zat er niet in Challouk wist met zijn tweede doelpunt van de avond de 3-0 eindstand vast te leggen. Lierse Kempenzonen zal gebrand zijn om deze mindere prestatie zaterdag uit te wissen.

Opstelling Lierse Kempenzonen:
1. Bernd Brughmans, 3. Ben Santermans, 6. Tibeau Swinnen, 15. Mathieu Troonbeeckx (45’ 27. Timo Cauwenberg), 18. Jellert Van Landschoot, 19. Emile Samyn (14. Toon Janssen), 20. Scott Bitsindou, 26. Brent Laes, 28. Jamal Aabbou (74’ 9. Simon Vermeiren), 77. Euloge Fessou Placca, 88. Sava Petrov (45’ 25. Jo Gilis) 


Wist je dat?


In de eerste drie confrontaties wist Lierse Kempenzonen telkens op voorsprong te komen. In de eerste ontmoeting waren het Petrov en Allach de schutters van dienst. Maar Lommel wist met een penalty in de slotseconden nog 3-2 te winnen. Op het Lisp was het Placca die vrij snel in de wedstrijd wist te scoren. Nu waren het de drie Lommelse aanvallers, Manfred Ugalde, Marlos Moreno en Anass Zaroury, die orden op zaken stelden. Enkele weken terug scoorde Van Genechten aan de tweede paal de 0-1. Kolbeinn Thordarson scoorde voor rust na een vlotte Lommelse aanval, 1-1. Arno Verschueren lukte de winning goal na een prachtige assist van Robin Henkens. 


Wist je dat?


Lierse roerde zich nog stevig op het einde van de transferperiode. Het versterkte zich ondermeer met Fessou Placca. Het was sportief directeur Herwig Van Lommel die in 2014 de Belgische voetbalcarrière van Fessou Placca lanceerde bij KFC Oosterzonen. Bij de club uit Oosterwijk speelde hij twee uitstekende seizoenen en werd hij al snel de revelatie in de Eerste Amateurklasse. Ook Jellert van Landschoot is inmiddels actief in Lier. De 23-jarige Belgische centrale middenvelder komt over van Club Brugge en tekende tot het einde van het seizoen. De in Kleit geboren van Landschoot is een jeugdproduct en voormalig jeugdinternational van Club Brugge. Bij blauw-zwart doorliep hij alle jeugdreeksen, en tekende hij in 2016 een profcontract voor de huidige landskampioen. Vorig seizoen kwam de jonge middenvelder op huurbasis uit voor NEC. Bij de Nijmeegse club speelde hij 24 wedstrijden, scoorde hij vier doelpunten en gaf hij zes assits.