NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_COMPETITIE8'
24
okt
Wedstrijd - voorbeschouwing Wist je datjes Seraing! Morgenavond trekken onze jongens naar Seraing. In het Stade du Pairay nemen we het op tegen de fiere leider. -

Wist je dat?


Seraing staat na zeven wedstrijden op een knappe eerste plaats. Ze wonnen tot nu vijf van hun wedstrijden. Enkel Westerlo wist het team van Emilio Ferrera op eigen veld te kloppen. Een week later verloor Seraing bij het Union van Mazzu. Tot nu toe wisten ze al vijfentwintig doelpunten te scoren. Hun risicovol voetbal zorgt ook wel voor de nodige tegendoelpunten. Dat zijn er zestien.


Wist je dat?


In Lommel maakten wij meteen kennis met Georges Mikautadze. De jonge Franse aanvaller liet op de openingsspeeldag viermaal de netten trillen in het Soevereinstadion. En hij ging vlotjes verder op zijn elan. Hij scoorde nog twee hat-tricks en zit ondertussen al aan veertien doelpunten. Vorige week zondag had hij met twee doelpunten opnieuw een belangrijke bijdrage in de 3-4 overwinning op het veld van RWDM.


Wist je dat?


Seraing wist zich de afgelopen periode nog te versterken met twee bekende namen. Danijel Milicevic speelde in ons land achtereenvolgens voor Eupen, Charleroi, AA Gent en opnieuw Eupen. Bij deze laatste club mocht hij geen nieuw contract ondertekenen. De andere versterking is een jeugdproduct van Standard. Ibrahima Cissé zag zijn contract in februari ontbonden worden bij Fulham. Hij was sinds 2017 bij de Engelse club aan de slag. In 2012 maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van Standard. Hij speelde ook twee seizoenen voor KV Mechelen.


Wist je dat?


In 2013 werd RFC Sérésien (stamnummer 23) overgenomen door de Franse tweedeklasser FC Metz, waar Dominique D'Onofrio sportief directeur was. Men had de ambitie om zo snel mogelijk in de Belgische Tweede Klasse te spelen. De sportieve weg via promoties zou echter minstens drie seizoenen duren, dus werd gezocht naar een club in de hogere reeksen waarvan men het stamnummer zou kunnen overnemen, om zo vlugger in de hogere reeksen te kunnen aantreden. Uiteindelijk vond een oplossing bij tweedeklasser Boussu Dour Borinage


Wist je dat?


De Métallos is de bijnaam voor onze tegenstander van morgen. Het verwijst naar de metaalindustrie in de Luikse regio. De Société anonyme John Cockerill was een hoogoven-, staal- en metaalwarenbedrijf te Seraing dat bestaan heeft van 1842-1955.