NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_COMPETITIE6'
02
okt
Wedstrijd - voorbeschouwing Wist je datjes Union! Zondag staat er de verplaatsing naar titelkandidaat Union op het programma. Onze jongens zijn gemotiveerd om de nederlaag tegen Deinze uit te wissen! -

Wist je dat?


Union zijn wedstrijden afwerkt in het Joseph Marienstadion. Het stadion is onderdeel van het Dudenpark. In de hoogtijdagen van Union Sint-Gillis had het stadion een capaciteit van 44.000 plaatsen. Wegens veiligheidsredenen werd de capaciteit in 2010 teruggebracht tot 5.500 plaatsen en in 2018 terug verhoogd naar 8.081 plaatsen omdat je verplicht op het tweede niveau een capaciteit nodig hebt van 8.000 waarvan 5.000 zitplaatsen. De eretribune van het stadion is beschermd cultureel Belgisch erfgoed.


Wist je dat?


Union houdt het record wat het aantal opeenvolgende ongeslagen wedstrijden in de Belgische Eerste Klasse betreft, namelijk 60. Dit gebeurde in de seizoenen 1933, 1934 en 1935. Union verloor uiteindelijk van Daring Club de Bruxelles. Het elftal werd later bekend onder de naam "Union 60". In België wordt er nog jaarlijks een beker uitgereikt aan de ploeg die het langst ongeslagen blijft, de Pappaertbeker, genoemd naar de kapitein van Union 60, Jules Pappaert.


Wist je dat?


Felice Mazzu is de trainer van Union. Na een mooie periode bij WS Woluwe kende hij zijn grote doorbraak als trainer bij Sporting Charleroi. Mazzu slaagde er tijdens zijn zes jaar durende passage bij Charleroi in om van een woelige club een stabiele eersteklasser te maken. Charleroi maakte tijdens zijn bewind geregeld het verschil in de slotfase van de wedstrijd, waarop de term Mazzu-time een begrip werd in het Belgisch voetbal. In 2019 verhuisde Mazzu naar KRC Genk. Na 15 wedstrijden en een teleurstellende negende plaats werd hij aan de kant geschoven.


Wist je dat? 


Nadat eerder al Anthony Moris, Loïc Lapoussin en Guillaume François de overstap maakten, haalde men afgelopen week met Edisson Jordanov een vierde speler weg bij Virton. Het tekent de ambitie van de Brusselse club dat met Dante Vanzeir ook nog een Limburger in de rangen heeft.


Wist je dat? 


Vorige week stond er voor het eerst in 35 jaar een officiële Zwanze derby op het programma. Het gaat om de Brusselse derby tussen RWDM en Union. De jongens van Mazzu moesten hun meerdere erkennen en gingen met 3-1 onderuit in het Edmond Machtensstadion.