NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_COMPETITIE5'
25
sep
Wedstrijd - voorbeschouwing Wist je datjes KMSK Deinze! Zondagnamiddag ontvangen we in eigen huis KMSK Deinze. Tegen de ambitieuze bezoekers gaan onze jongens opzoek naar de derde overwinning op rij. -

Wist je dat?


KMSK Deinze met vlag en wimpel kampioen speelde in eerste amateur. De competitie werd op de 24ste speeldag afgesloten. Op dat ogenblik telden ze 20 punten voorsprong op het nummer twee, Thes Sport. Er werden maar liefst 20 wedstrijden gewonnen! 


Wist je dat?


Lennart Mertens wist de weg naar de netten wel zeer vlotjes te vinden afgelopen seizoen. Met 28 (!) doelpunten in 24 wedstrijden was Mertens de exponent van dit Deinze. De rijzige spits speelde het ganse seizoen op een wolk, met het gekende gevolg. 


Wist je dat?


David Gevaert is sinds vorig seizoen de trainer van KMSK Deinze. Hij nam het roer over van Regi Van Acker. De seizoenen daarvoor had de geboren Gentenaar minder succes. Hij mistte de titel op het nippertje met Antwerp in tweede klasse en ook bij Virton werd hij vroegtijdig aan de kant geschoven. Eind jaren 90 was Gevaert trouwens al enkele jaren aan de slag bij zijn huidige werkgever. Hij was er enkele seizoenen physical coach.


Wist je dat?


Ook bij KMSK Deinze komen we enkele bekende gezichten tegen. Soufiane El Banouhi kende een mooie Lommelse periode. In Union kreeg hij minder speelminuten en Soufiane verhuisde afgelopen zomer naar Deinze. Ook Dylan De Belder kende een succesvol seizoen in Lommel. In het seizoen 2015-2016 had hij een belangrijk aandeel in het behalen van een plekje in 1B. Hij scoorde maar liefst 18 doelpunten in de groen witte kleuren. Ook Mathias Schils behoort tot de kern van onze tegenstander. Hij is er al een jaartje actief na een minder succesvol intermezzo bij Cambuur in Nederland. 


Wist je dat?


KMSK Deinze heeft met Denijs Van De Weghe een bijzonder ambitieuze maar ook excentrieke voorzitter. Hij wordt ook wel de "Marck Coucke aan de Leie" genoemd. Een tijdje geleden trok hij nog stevig aan het rad bij de voorstelling van Renato Neto en Ronald Vargas. Ook staat hij niet verlegen om tegenstrevers te schofferen. Zo trok hij fel van leer in het licentieverhaal tegenover ploegen als  Roeselare en Moeskroen.