NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_COMPETITIE4'
17
sep
Wedstrijd - voorbeschouwing Wist je datjes RWDM! Opnieuw een wedstrijd op vrijdagavond voor onze jongens. Morgen gaan we in het Edmond Machtensstadion de strijd aan met RWDM. Kunnen we een tweede overwinning op rij boeken? -

Wist je dat?


RWDM is een bekende naam binnen het Belgische voetbal. In 1973 was voetbalclub Racing White Daring Molenbeek ontstaan, na een lange fusiegeschiedenis van verschillende voormalige Brusselse topclubs. RWDM was bij de KBVB aangesloten met stamnummer 47. Die club werd in 1975 landskampioen, speelde in de jaren 70 Europees voetbal, en bleef verscheidene jaren in de hoogste voetbalreeksen. In 2002 ging die club echter failliet en verdween. Daarna volgden er verschillende pogingen om de club nieuw leven in te blazen. De huidige club kreeg vorm in 2015 en speelt onder het voormalig stamnummer van Standaard Wetteren.


Wist je dat?


Laurent Demol de trainer is van RWDM. De 48-jarige Demol was afgelopen seizoen trainer bij Tubeke. Hij heeft ook een verleden bij Bergen en Moeskroen. RWDM werd vorig seizoen 6e in eerste amateurklasse maar mocht door licentieperikelen van de concurrentie toch promoveren naar 1B. Fred Vanderbiest begon afgelopen zomer als hoofdcoach bij de Brusselse traditieclub maar trok in januari naar KV Mechelen. Sinds de winter stond assistent Frédéric Stilmant er dus aan het roer. Maar hij kreeg nu opnieuw een hoofdcoach boven zich: Laurent Demol. Demol kon vorig seizoen met Tubeke niet in eerste amateur blijven.


Wist je dat?


Gilles Ruyssen sinds 2018 actief is bij onze tegenstander van morgen. Hij speelde één seizoen in onze groenwitte kleuren. In dat jaar speelde hij vaak naast onze kapitein, Glenn Neven, centraal in de verdediging. Verder zijn er nog wat namen in de Molenbeekse selectie die een belletje doen rinkelen. Zo staat Anthony Sadin in doel. Hij is een soort van cultfiguur die enkele jaren het doel verdedigde van de buren uit Union. Ook namen als Yvan Yagan, Tracy Mpati, Mehdi Terk, Gilles Rommens... klinken bekend bij vele volgers van het Belgische voetbal.


Wist je dat?


We morgen in het Edmond Machtensstadion spelen. Bij de fusie van Racing White en Daring Molenbeek tot RWDM in 1973 ging de nieuwe fusieclub in het stadion spelen. Het werd toen omgedoopt tot Edmond Machtensstadion, naar burgemeester Edmond Machtens van Molenbeek. Er werd toen een nieuwe verwarmde tribune gebouwd. De inhuldiging gebeurde op 22 augustus 1973 met een uitverkochte wedstrijd tegen Real Madrid. In 1993 werd de oude Daring-tribune aan overkant afgebroken en vervangen door een nieuwe tribune met business seats.


Wist je dat?


Er voorlopig geen bezoekende fans worden toegelaten in de Belgische stadions. Enkel supporters van de thuisploeg mogen aanwezig zijn. RWDM verwacht tussen 1300 en 1500 supporters te ontvangen morgenavond.