NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_COMPETITIE3'
10
sep
Wedstrijd - voorbeschouwing Wist je datjes Lierse Kempenzonen! Vrijdagavond nemen we het thuis op tegen Lierse Kempenzonen. Als eerste profclub mogen we terug fans verwelkomen in ons stadion. Liefst van al willen we dit vieren met een driepunter. -

Wist je dat?


Lierse Kempenzonen voortvloeit uit het vroegere KFC Oosterzonen. De club uit het kleine Oosterwijk verhuisde in 2018 naar het Lisp. Kort daarvoor ging Lierse SK failliet. Op 17 maart 2018 won Lommel op het veld van Oosterzonen met 1-3. Bij Lommel stond Simon Vermeiren tweemaal aan het kanon die avond. In de eerste wedstrijd op het veld van Westerlo viel Simon uit met een spierblessure.


Wist je dat?


Tom Van Imschoot trainer is bij de Pallieters. Tom was in Lommel eerst actief als sportief directeur maar rolde al snel in de functie van T1. Na een degradatie in 2017 wisten we onder zijn leiding de promotie naar 1B te veroveren. De start van het seizoen 2018-2019 was fantastich en we vertoefden een tijdje bovenaan de rangschikking. Uiteindelijk wisten we het behoud in 1B af te dwingen na een 3-0 overwinning thuis tegen Tubeke. Tom kreeg het aanbod om T2 te worden bij KRC Genk. Samen met Felice Mazzu werd hij aan de kant geschoven. In maart van dit jaar maakte Lierse Kempenzonen de komst van Tom Van Imschoot bekend. De ambitie was oorspronkelijk om mee te strijden voor promotie in eerste nationale. Door de onverwachte wending afgelopen zomer zijn ze nu actief in 1B. Met vier punten uit de eerste twee wedstrijden hebben ze hun start alvast niet gemist.


Wist je dat?


Er nog heel wat bekende gezichten spelen bij onze tegenstander van morgenavond. Zo zien we naast Simon Vermeiren en Ben Santermans ook Scott Bitsindou en Timo Cauwenberg terug in actie aan de Gestelsedijk. Timo kwam in 2016 over van ASV Geel en was met zijn tomeloze inzet een graag geziene speler. Hij dweilde meermaals onze linkerflank af. In de wedstrijd tegen RWDM was hij goed voor een knappe assist. Ook Scott Bitsindou is een belangrijke speler binnen het geheel. Hij staat terug op zijn oorspronkelijke positie als controlerende middenvelder voor de verdediging.


Wist je dat?


De voorzitter van Lierse Kempenzonen, Luc Van Thillo, afgelopen vrijdag in het huwelijksbootje trad. Het huwelijk van Luc Van Thillo en Katrien Van Rooy was aanvankelijk voorzien op 30 april, maar werd omwille van corona verplaatst naar 20 juni. Ook die datum moest worden uitgesteld naar vrijdag 4 september. Die dag zou de liefde voor elkaar het virus hoe dan ook overwinnen. In een aangepast programma, vergezeld van zo’n driehonderd genodigden waaronder familie, vrienden en spelersgroep en sportieve staf, vierden Luc en Katrien hun grote dag op het Lisp, het stadion van Lierse Kempenzonen.


Wist je dat?


We morgenavond terug fans mogen ontvangen in ons stadion. Na overleg met de interne veiligheidscel, de veiligheiddiensten en Stad Lommel heeft Lommel SK beslist deze wedstrijd enkel onze abonnee's en seathouders weer toe te laten aan de Gestelsedijk. Wij blijven de situatie in samenspraak met de partners monitoren en zullen naar komende thuiswedstrijden evalueren.