NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_COMPETITIE2'
29
aug
Wedstrijd - voorbeschouwing Wist je datjes Club NXT! Zondagavond trekken onze jongens richting Lokeren. Daar nemen we het op tegen een nieuwe naam in onze reeks, Club NXT. Na de nederlaag van afgelopen maandag willen we maar al te graag de drie punten mee naar huis nemen. Wat weten we over onze tegenstander van zondag? -

Wist je dat?


Club NXT is de nieuwe benaming is van de academy van Club Brugge. Zij spelen onder deze naam met hun beloften in 1B. NXT wordt de symbiose tussen een topsportomgeving waar prestaties voorop staan met een lifestyle jongerencultuur waar hun jeugdspelers zichzelf kunnen zijn én waar ook andere jongeren zich mee kunnen identificeren. 


Wist je dat?


Club NXT werd pas in laatste instantie aan onze reeks toegevoegd. Na heel wat vergaderingen over hoe en met hoeveel ploegen 1A er moest uitzien, werden de beloften van Club Brugge aangeduid als achtste ploeg.
Er gelden wel enkele regels:  • Enkel spelers geboren na 1 januari 1998 mogen deel uitmaken van de selectie. 

  • Spelers die vijf basisplaatsen verzameld hebben bij de A-ploeg of vijftien keer 45 minuten gespeeld hebben, komen voor de rest van het seizoen niet meer in aanmerking voor Club NXT.

  • Een speler die in de basiself stond of minstens 45 minuten gespeeld heeft in de laatste match van Club, mag niet meer aantreden in de volgende match van Club NXT.Wist je dat?


Club NXT zijn thuiswedstrijden afwerkt op het veld van Lokeren-Temse. Het Daknamstadion was onze jongens het voorbije seizoen best wel goedgezind. Zo behaalden we een mooie 4/6 tegen het ter ziele gegane Sporting Lokeren na een 0-0 gelijkspel en 0-1 overwinning. Helaas ligt het veld er niet al te best bij momenteel. Het gras is op grote stukken aangetast en zelfs volledig verdwenen. De greenkeepers van Club zelf proberen het euvel zo goed als mogelijk aan te pakken. 


Wist je dat?


Rik De Mil de trainer is van Club NXT. Hij wordt hierbij geassisteerd door bekende namen als Carl Hoefkens en Tim Smolders. Carl kennen we nog van zijn periode als speler bij Lommel SK. Harm Van Veldhoven plukte hem weg bij Lierse en posteerde hem naast Michel Noben centraal achterin. Carl kende nog een mooi vervolg van zijn carrière bij ondermeer West Bromwich Albion, Stoke City en Club Brugge. Ook behoorde hij regelmatig bij de selectie van de Rode Duivels.


Wist je dat?


Laurent Willems zondag de scheidsrechter van dienst is. Hij krijgt assistentie van Matthias Massa en Martijn Tiesters.