NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_COMPETITIE1'
23
aug
Wedstrijd - voorbeschouwing Wist je datjes Seraing! Morgenavond openen onze jongens het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen Seraing. De aftrap is om 20u00. Helaas zijn er nog geen supporters toegelaten in het stadion. Wat weten we over onze tegenstander van morgen? -

Wist je dat?


Emilio Ferrera de trainer is van Seraing. Hij heeft ondertussen al een uitgebreid CV. We kunnen clubs als KRC Genk, Lierse, RWDM, OH Leuven op zijn lijstje terugvinden. Verder was hij actief als assistent van Michel Preud'homme bij Standard. Daarna volgde een kort avontuur bij het Luxemburgse Dudelange. Sinds januari van dit jaar is hij de sportieve leider bij Seraing. Net als bij Dender vormt hij een duo met Marc Grosjean. Laatstgenoemde was zelf als trainer aan de slag bij ondermeer Union, Eupen, Virton en Antwerp. 


Wist je dat?


Seraing afgelopen seizoen derde eindigde in eerste amateur. Dit op ruime achterstand van kampioen Deinze en net achter Thes Sport. Seraing profiteerde als eerste van de licentieproblemen van andere clubs om een plaats in 1B te veroveren.


Wist je dat?


Iebe Swers sinds januari 2019 actief is bij Seraing. In het seizoen 2017-2018 kwam hij uit voor onze club en vierde mee de promotie naar 1B.


Wist je dat?


Seraing al enkele jaren samenwerkt met FC Metz. De voorbije periode verhuurde de Franse eersteklasser al 7 spelers aan de Luikenaars. Ablie Jallow is de laatste die aan het lijstje werd toegevoegd. Bij Antwerp werden Antoine Bernier en Gael Kakudji weggeplukt. Francesco D'onofrio keerde terug naar het oude nest. Hij was afgelopen seizoen aan de slag bij Lierse Kempenzonen.


Wist je dat?


De Métallos is de bijnaam voor onze tegenstander van morgen. Het verwijst naar de metaalindustrie in de Luikse regio. De Société anonyme John Cockerill was een hoogoven-, staal- en metaalwarenbedrijf te Seraing dat bestaan heeft van 1842-1955.


Wist je dat?


Christof Dierick morgen de wedstrijd in goede banen zal leiden. Hij wordt hierbij geassisteerd door David Symons, Lennert Jans en Anthony Letellier.