Trainer Wouter Vrancken wijzigt zijn basiself op twee plaatsen t.o.v. de vorige thuiswedstrijd tegen Knokke. Alexandre De Bruyn en Laurens Vermijl nemen de plaats in van Simon Vermeiren en Jentl Gaethofs.

De eerste grote kans van de wedstrijd is voor de bezoekers uit Seraing. Een afvallende bal komt bij Cascio en die krult de bal net naast het doel. De reactie van Lommel volgt er op het kwartier. Sebastiaan Brebels zet de bal voor naar Alexandre De Bruyn die een gaatje vindt in de dubbele afweergordel van de bezoekers. Het schot van Alexandre De Bruyn wordt echter gepakt door de bezoekende doelman Mignon.

Daana neemt Lommel SK het commando over. Een lang uitgesponnen aanval over Sebastiaan Brebels en Din Sula komt bij Alexandre De Bruyn. Deze komt oog in oog met doelman Mignon, de Luikse doelman staat pal en tovert een goede redding uit zijn mouwen.

Tien minuten voor rust krijgt Laurens Vermijl een dubbele kans voorgeschoteld, na voorbereidend werk van Yassin Gueroui en Alexandre De Bruyn. Maar ook nu staat de bezoekende goalie Mignon pal.

De grootste mogelijkheid komt er vlak voor half-time als een vrijstaande Alexandre De Bruyn op Mignon kopt, ook in de rebound krijgt de Brusselaar niet tegen de touwen.

In de 55e minuut komt Lommel SK op een 1:0 voorsprong via Din Sula, die na aangeven van Wouter Scheelen, de bal tegen de netten knalt. Nog geen twee minuten later heeft diezelfde Din Sula de 2:0 aan de voet, maar Mignon verhindert verder onheil voor de Luikenaars.

Pas op het uur noteren we een eerste mogelijkheid voor de bezoekers. Cascio kapt zich vrij nadat hij de bal krijgt van Sambu, Michaël Clepkens is echter attent en en redt met een kattesprong.

Daarna is het weer de beurt aan Lommel SK. Een kwartier voor tijd wordt een afstandsschot van Yassin Gueroui gepakt door Mignon in twee tijden.

Het laatste Luikse doelgevaar komt er na een vrije trap van Bonemme net naast het doel.

In blessuretijd straft Din Sula geklungel in de Serang-defensie af met een tweede treffer.

Door deze 2:0 zege verstevigt Lommel SK zijn leidersplaats in het klassement.

Volgende week maken onze jongens de verplaatsing naar Eendracht Aalst.

Opstelling Lommel SK
Michael Clepkens, Gilles Ruyssen, Yassin Gueroui, Timo Cauwenberg, Glenn Neven, Iebe Swers, Alexandre De Bruyn, Din Sula, Laurens Vermijl (71), Sebastiaan Brebels (80), Wouter Scheelen (81),

Opstelling RFC Seraing
Maxime Mignon, Theo Pierrot, Gérald Kilota, Brandon Deville, Junior Marsoni Sambu Mansoni, Sami Lahssaini, Alessio Cascio, Axel Bonemme, Luca Schenk, William Impagnatiello (58), Ibou Faye (71),

Doelpunten
51' Din Sula 1-0
95' Din Sula 2-0

Wissels
58' - William Impagnatiello (uit) Bryan Hanrez (in)
71' - Laurens Vermijl (uit) Jentl Gaethofs (in)
71' - Ibou Faye (uit) Jentl Gaethofs (in)
80' - Sebastiaan Brebels (uit) Giel Deferm (in)
81' - Wouter Scheelen (uit) Simon Vermeiren (in)

Kaarten
Ibou Faye (17')
Wouter Scheelen (31')
Yassin Gueroui (40')
Simon Vermeiren (88')
Theo Pierrot (93')