Voor deze oefenwedstrijd doet de Lommelse oefenmeester geen beroep op: Alexandre De Bruyn (ziek), Glenn Neven (famiale redenen) en Michaël Clepkens.

Lommel SK schiet pijlsnel uit de startblokken en is snel succesol. Een gemeten voorzet van Timo Cauwenberg belandt op het hoofd van Simon Vermeiren en de spit jaagt de bal met een rake kopslag tegen de netten, 1:0.

Vijf minuten later lukt de bezoekers al de gelijkmaker en voor het rustsignaal komt FC Oss op een 1:2 voorsprong als mistasten van de 17-jarige belofte Stan Kolen wordt afgestraft. Lommel SK tracht nog aan een gelijkmaker te komen voor de rust, maar het schot van een bedrijvige Sam Valcke mist doel. Simon Vermeiren claimt nog een strafschop na een opzichtige duwfout op hem, maar de ref negeert zijn verzoek.

Na de rust komt de pas aangetrokken Glenn Daniëls in doel Jarno De Smet vervangen. Ook in de tweede helft zorgt Lommel SK voor het eerste doelgevaar als een voorzet van Wouter Scheelen het hoofd van Simon Vermeiren aait.

De Nederlandse bezoekers tonen zich dodelijk efficiënt als bij hun eerste mogelijkheid, via een vrije trap, de 1:3 op het bord komt.

Op het uur voert trainer Wouter Vrancken 7 wissels door, wat vlottere combinaties en ook resultaat oplevert. Een afvallende bal wordt door nieuwkomer Jeffrey Ket met een pegel van buiten de rechthoek onhoudbaar in doel gejaagd, 2:3.

In de slotfase gaat de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker en vindt die ook. Een strakke hoekschop van kapitein Wouter Scheelen wordt door Yassin Gueroui aan de tweede paal binnen gebuffeld.

Zo eindigt de aangename oefenwedstrijd op een 3:3 geijkspel.

Zaterdagavond speelt Lommel SK zijn volgende oefenwedstrijd op verplaatsing bij FC Eindhoven,. De aanvang is 19 uur.

1e helft: De Smet - Cauwenberg, Kolen, Ruyssen, Renson - Deferm, Brebels, Scheelen, Gaethofs - Valcke, Vermeiren

2de helft: Daniëls - Cauwenberg, Kolen, Ruyssen, Renson (60' Ket) - Deferm (60' Maus), Brebels (60' Gueroui), Scheelen, Gaethofs (60' Vermijl) - Valcke (60' Swers), Vermeiren (60' Borahsasar - tester)

Na een drieste tackle op Iebe Swers verliet de flankspeler uit voorzorg het terrein en werd hij vervangen door Sam Valcke, die eerder al gewisseld werd.


Opstelling Lommel SK


Opstelling FC Oss


Doelpunten

Wissels

Kaarten