Voor de wedstrijd van start gaat, wordt onze trainer Wouter Vrancken uitgebreid in de bloemetjes gezet voor zijn bewezen diensten bij Thes Sport. Verder merken we met Omar Bennassar, Ken Debauve, Brian Gielen en Mikayl Yaman enkele vertrouwde gezichten met een Lommel verleden op bij de Looienaars.

In de eerste helft kiest Wouter Vrancken voor een mix van ervaren spelers en jeugdig enthousiasme, daarnaast krijgen de testspelers Jeffrey Ket (rechtsachter) en Kabba Modou Cham (aanvaller) de gelegenheid om hun kunnen te tonen.

In een evenwichtige eerste helft morsen beide ploegen met de kansen als zowel Timmermans voor Thes Sport en Sam Valcke voor Lommel SK de netten niet vinden.

Ook in de tweede helft blijft een enthousiast Thes Sport stevig weerwerk bieden en komen ze enkele keren gevaarlijk opzetten via Jeunen en Vanwelkenhuyzen.

Nadat hij een kwartier voor tijd al de neus gevaarlijk aan het venster steekt, is het in de 82e minuut wel raak voor Simon Vermeiren. De spits trapt de 0:1 tegen de netten na voorbereidend werk van Iebe Swers en Alexandre De Bruyn.

Diezelfde Alexandre De Bruyn zorgt in de 86e minuut voor de 0:2 eindstand met een knappe vrije trap van net buiten de rechthoek. In de slotfase trapt Timo Cauwenberg nog een strafschop via Brian Gielen tegen de dwarsligger.

Dinsdag wacht met FC Oss de volgende tegenstander. De oefenpartij wordt om 19 uur afgetrapt aan de Lutlommelse Konijnenpijp. Supporters van Lommel SK dienen het stadion te betreden via de achterzijde langs de scoutslokalen. De Lommelse beloften spelen op dinsdag een uur vroeger tegen STVV.

1e helft: Clepkens, Ket (tester), Renson, Ruyssen, Swerten, Gaethofs, Scheelen, Gueroui, Kabba-Modou Cham (tester), Valcke en Maus.

2e helft: Desmet, Ket (tester) (73’ Vanhees), Neven, Kolen, Cauwenberg, Deferm, Brebels, Kabba-Modou Cham (tester) (71’ Aabbou), Debruyn, Swers en Vermeiren.

Doelpunten:
0:1 Simon Vermeiren (82'),
0:2 Alexandre De Bruyn. (86')

Opstelling KVV Thes Sport


Opstelling Lommel SK


Doelpunten

Wissels

Kaarten