Voor de partij tegen OHL kan trainer Tom Van Imschoot geen beroep doen op de geelgeschorste Robin Henkens. Kapitein Glenn Neven begint na zijn schorsing terug in de basis.

Na een studieronde van twintig minuten komt de eerste kans op naam van Maertens. De Leuvense middenvelder kapt zich voorbij Daan Heymans) en schiet daarna de bal net naast het thuisdoel. Gaandeweg nemen de bezoekers het initiatief meer in handen.

Net na het half uur komen de Leuvenaars 0:1 voor. Maertens is sneller dan Sebastiaan Brebels waarna zijn voorzet tot bij de vrijstaande Duplus komt, deze t twijfelt niet en schiet de bal voorbij Gaëtan Coucke: 0:1.

Leonardon Miramar Rocha krijgt vijf minuten voor rust een eerste kansje aangeboden na een voorzet van Thomas Azevedo. Zijn kopbal mist echter niet krachtig genoeg om Henkinet te bedreigen. Het dichtst bij de geljkmaker komt Thomas Azevedo, maar zijn schot spat uit elkaar op de dwarsligger.

Ook Alessandro Cerigioni gaat zijn kans, maar hij kan zijn vizier niet goed richten en de bal gaat over het bezoekende doel. Daarna probeert Leonardo Miramar Rocha het op zijn beurt het van op afstand, maar zijn bal zoeft over doel.

Vervolgends krijgt Scott Bitisindou de kans op de gelijkmaker. Een hoekschop wordt in eerste instantie weggewerkt door de Leuvenaars, maar de bal komt snel terug voor doel via Thomas Azevedo. In het geharrewar kopt Scott Bitsindou naar doel, maar Henkinet redt de bal met heel veel moeite. Lommel probeert druk te zetten, maar Leuven houdt het gesloten in de verdediging.

In de slotfase wordt Lommel SK koud gepakt op een tegenaanval. Maertens wordt door Keita weggestuurd en na samenspel met Kehli verdubbelt Maertens de Leuvense voorsprong.

Zo verliest Lommel SK zijn eerste wedstrjd van de playdowns.

Volgende zondag staat er de verre verplaatsing naar Roeselare.

Supporters op post !

Opstelling Lommel SK
Gaëtan Coucke, Scott Bitsindou, Daan Heymans, Timo Cauwenberg, Ben Santermans, Glenn Neven, Leonardo Miramar Rocha, Laurens Vermijl, Sebastiaan Brebels, Alessio Cerigioni (77), Thomas Azevedo (82),

Opstelling Oud-Heverlee Leuven
Sascha Kotysch, Frédéric Duplus, Jellert Van Landschoot, Julien Gorius, David Hubert, Elliot Moore, Laurent Henkinet, Mathieu Maertens, Joeri Dequevy (68), Thomas Henry (78), Samy Kehli (90),

Doelpunten
32' Frédéric Duplus 0-1
83' Mathieu Maertens 0-2

Wissels
68' - Joeri Dequevy (uit) Aboubakar Keita (in)
77' - Alessio Cerigioni (uit) Glenn Claes (in)
78' - Thomas Henry (uit) Yannis Mbobo Lokwa (in)
82' - Thomas Azevedo (uit) Romero Regales (in)
90' - Samy Kehli (uit) Jovan Kostovski (in)

Kaarten
Ben Santermans (51')
Scott Bitsindou (67')
Daan Heymans (76')