Voor deze Kempische derby voert trainer Tom Van Imschoot twee wijzigingen door in zijn basiself. De geschorste Timo Cauwenberg wordt vervangen door Laurens Paulussen, terwijl voor de gekwetste Soufiane El Banouhi centrale verdediger Seastiaan De Wilde aan de aftrap komt. Door deze wijzigingen schuift kapitein Glenn Neven naar de rechtsachterplaats. Voor drie Lommelspelers in de wedstrijd een weerzien met een ex-ploeg: Robin Henkens, Laurens Paulussen en Daan Heymans.

Na een lange aanloopfase komt Lommel SK in de 25e minuut goed weg als Brüls zich doorzet tot aan de achterlijn, diens voorzet wordt door Gboho via een bezoekende voet in hoekschop getrapt. Beide ploegen hebben het aanvankelijk moeilijk om de vrije man te vinden en een echte aanval op te zetten. Toch creeërt de thuisploeg doelgevaar met een schot van Antunes dat door Gaëtan Coucke gepakt wordt.

Net na het half uur komt Westerlo op een 1:0. voorsprong. Een hoekschop van Van Eenoo wordt door Biset hard in doel gekopt. Ondankts het overwicht komt van de Kemphanen komt Lommel SK net voor rust langszij, Leonardo Miramar Rocha verlengt een vrije trap van Robin Hekens, waarna Glenn Claes van kortbij Van Langendonck fusilieert, 1:1. Een gelijkmaker die zeer welgekomen is na een eerste helft tegen een dominante thuisploeg.

Bij de start van het slotkwartier komt Westerlo 2:1 voor nadat een lange bal van Biset door Naessens over Gaëtan Coucke in doel wordt gestift. De Kemphanen lijken de schaapjes op het droge te hebben tot in blessuretijd een klutsbal door Leonardo Miramar Rocha in doel wordt gewerkt, 2:2.

Met dit 2:2 gelijkspel zijn de mathematische kansen voor play-off 2 verdwenen, het laatste ticket hiervoor wordt volgende speeldag bepaald in een onderling duel tussen KSV Roeselare en KVC Westerlo.

Op de laatste speeldag van de reguliere competie komt volgende week zondag promotiekandidaat KV Mechelen op bezoek.

Supporters op post!

Opstelling KVC Westerlo
Koen Van Langendonck, Nadar Ghandri, Christian Brüls, Maxim Biset, Gilles Dewaele, Fabien Antunes, Lukas Van Eenoo, Jens Naessens, Bryan Van den Bogaert, Ambroise Gboho (83), Sava Petrov (88),

Opstelling Lommel SK
Gaëtan Coucke, Ben Santermans, Glenn Neven, Leonardo Miramar Rocha, Laurens Vermijl, Daan Heymans, Sebastiaan De Wilde, Laurens Paulussen, Robin Henkens (76), Glenn Claes (83), Sebastiaan Brebels (84),

Doelpunten
32' Fabien Antunes 1-0
45' Glenn Claes 1-1
74' Jens Naessens 2-1
92' Leonardo Miramar Rocha 2-2

Wissels
76' - Robin Henkens (uit) Thomas Azevedo (in)
83' - Ambroise Gboho (uit) Noel Nabi Soumah (in)
83' - Glenn Claes (uit) Noel Nabi Soumah (in)
84' - Sebastiaan Brebels (uit) Alessandro Cerigioni (in)
88' - Sava Petrov (uit) Christophe Janssens (in)

Kaarten
Bryan Van den Bogaert (70')
Christian Brüls (89')
Glenn Neven (89')
Jens Naessens (91')
Fabien Antunes (93')