Tom Van Imschoot kan voor de wedstrijd tegen Beerschot Wilrijk terug rekenen op topschutter Leonardo Miramar Rocha die na zijn schorsingsperiode terug in de basis start in plaats van Romero Regales.

Verder vallen er nog drie wijzigingen te noteren met Ben Santermans, Timo Cauwenberg en Laurens Vermijl die terugkeren in de startende elf ten nadele van Sebastiaan De Wilde, Wesley Vanbelle en Scott Bitsindou.

Het eerste doelgevaar komt er nadat een hoekschop van Glenn Claes, die na samenspel met Laurens Vermijl voorzet, de daaropvolgende kopbal van Glenn Neven gaat via de bezoekende doelman Vanhamel over doel.

Lommel SK voert de druk op, Timo Cauwenberg loopt er iedereen af en legt breed naar Laurens Vermijl die Vanhamel in de korte hoek probeert te verschalken, maar de doelman is alert. Even later probeert Glenn Claes het eveneens met een schot in de korte hoek, wederom staat Vanhamel pal.

Na 23 minuten komt Beerschot WIlrijk op een 0:1 voorsprong als een voorzet van Dom voor de voeten van Noubissi kom en de bezoekende spits Gaëtan Coucke verschalkt. Het volgende gevaar komt er als Tissoudali na een individuele dribbelactie uithaalt, maar een reddende hand van Gaëtan Coucke verder onheil voorkomt.

De wedstrijd kabbelt daarna rustig verder zonder echte doelkansen. Noubissi komt dicht bij zijn tweede doelpunt, maar hij kopt een voorzet van Placca net over het Lommelse doel. Daarna probeert Placca het van ver, maar de bal zoeft ver naast.

Net na het uur komt Beerschot Wilrijk met een speler minder te staan als ex-Lommelspeler Maes wordt uitgesloten door ref Boterberg na een foutieve tackle met gestrekt been op Soufiane El Banouhi.

Door de man meer situatie probeert Lommel SK terug het initiatief over te nemen wat resulteert in een aanval via Daan Heymans en Leonardo Miramar Rocha. Het schot van de Lommelse spits wordt echter onschadelijk gemaakt door Vanhamel.

Ook Lommel SK komt ook met met man minder te staan als een doorgebroken Noubissi in de zestien foutief wordt afgestopt door Timo Cauwenberg. Prychynenko zet de daaropvolgende strafschop om, 0:2.

Na dit doelpunt ligt de wedstrijd in een beslissende plooi en boekt Beerschot Wilrijk een 0:2 overwinning.

Vrijdagavond trekt Lommel SK op verplaatsing naar KVC Westerlo.

Supporters op post!

Opstelling Lommel SK
Gaëtan Coucke, Timo Cauwenberg, Robin Henkens, Daan Heymans, Ben Santermans, Ben Santermans, Leonardo Miramar Rocha, Glenn Neven, Glenn Claes (59), Sebastiaan Brebels (75), Soufiane El Banouhi (81),

Opstelling KFCO Beerschot Wilrijk
Jan Van Den Bergh, Joren Dom, Tom Van Hyfte, Alexander Maes, Denis Prychynenko, Dante Vanzeir, Joren Dom, Gertjan De Mets, Mike Vanhamel, Jimmy De Jonghe (46), Tarik Tissoudali (69), Marius Noubissi (79),

Doelpunten
23' Marius Noubissi 0-1
72' Denis Prychynenko 0-2

Wissels
46' - Jimmy De Jonghe (uit) Fessou Meme Placca (in)
59' - Glenn Claes (uit) Thomas Azevedo (in)
69' - Tarik Tissoudali (uit) Erwin Hoffer (in)
75' - Sebastiaan Brebels (uit) Romero Regales (in)
79' - Marius Noubissi (uit) Grégory Grisez (in)
81' - Soufiane El Banouhi (uit) Laurens Paulussen (in)

Kaarten
Jan Van Den Bergh (33')
Daan Heymans (60')
Alexander Maes (62')
Timo Cauwenberg (72')
Tom Van Hyfte (81')
Glenn Neven (82')
Erwin Hoffer (90')