Daan Heymans start in deze uitgestelde wedstrijd van de 24e speeldag voor het eerst in de basis, de middenvelder vervangt de geschorste spits Leonardo Miramar Rocha.

Na vijf minuten is er een spelfase die een bepalende invloed heeft op het wedstrijdverloop als Ben Santermans wordt uitgesloten voor een trekfout op de voor open doel vrijstaande Niakate. Terecht Lommels protest voor voorafgaand buitenspel wordt door ref Pirard weggewuifd. Doelman Gaëtan Coucke voorkomt echter een vroege achterstand door de strafschop van Niakate te keren.

Het enige doelgevaar in de eerste helft dat Lommel met zijn tienen creeërt, noteren we in de 23e minuut als een voorzet van Daan Heymans de deklat scheert. Brusselse dreiging is er weer op het halfuur met een schot over doel van Selemani.

De thuisploeg komt dicht bij het openingsdoelpunt in de 38e minuut na een doorsteekbal van Selemani naar Petralanda. Diens voorzet kan door de aanstormende Niakate niet in doel gewerkt worden, zodat er met een 0:0 stand op scorebord gerust wordt.

Na de rust neemt de druk van Union toe en in de 53e minuut valt een voorzet van Tabekou via de vingertoppen van Gaëtan Coucke op de Lommelse dwarsligger. De Lommelse goalie voorkomt verder onheil op het uur door een kopbal van Besuschkow uit de linkerbenedenhoek te halen. Ook bij een afstandsschot van Tau twee minuten later ligt Gaëten Coucke gepast in de weg.

Een kranig Lommel SK houdt stand tegen het Brussels eenrichtingsverkeer tot in 87e minuut als Selemani de bal overhoeks voorbij Gaëtan Coucke knikt. Daarna heeft Union geen problemen meer om deze voorsprong te behouden tot het eindsignaal.

Zaterdag speelt Lommel SK op verplaatsing tegen KSV Roeselare.

Supporters op post!

Opstelling R Union Saint-Gilloise
Adrien Saussez, Teddy Teuma, Ismael Kandouss, Percy Muzi Tau, Kevin Kis, Faïz Selemani, Urtzi Iriondo Petralanda, Max Besuschkow, Youssoufou NIakate (56), Serge Tabekou (57), Federico Vega (81),

Opstelling Lommel SK
Daan Heymans, Sebastiaan Brebels, Robin Henkens, Glenn Neven, Ben Santermans, Timo Cauwenberg, Gaëtan Coucke, Sebastiaan De Wilde, Sam Valcke (64), Laurens Vermijl (73), Soufiane El Banouhi (89),

Doelpunten
87' Faïz Selemani 1-0

Wissels
56' - Youssoufou NIakate (uit) Roman Ferber (in)
57' - Serge Tabekou (uit) Mathias Fixelles (in)
64' - Sam Valcke (uit) Jamal Aabbou (in)
73' - Laurens Vermijl (uit) Glenn Claes (in)
81' - Federico Vega (uit) Marcel Mehlem (in)
89' - Soufiane El Banouhi (uit) Romero Regales (in)

Kaarten
Ben Santermans (5')
Ismael Kandouss (11')
Sebastiaan Brebels (32')
Teddy Teuma (59')
Glenn Neven (59')
Gaëtan Coucke (86')
Sebastiaan De Wilde (89')