Voor het duel tegen de Leuvenaars keert kapitein Glenn Neven terug in de basis na blessure, de gekwetste Scott Bitsindou kijkt toe vanuit de tribune.

In een wedstrijd die op slot lijkt te zitten, opent middenvelder Sebastiaan Brebel de score met een knap afstandsschot van buiten de rechthoek dat een verbouwereerde Henkinet kansloos laat. Een Leuvense reactie volgt met een afstandsschot van Myny, dat makkelijk gepakt wordt door Gaëtan Coucke.

De gelijkmaker komt er iets na het halfuur als een doorsteekbal van Duplus de vrijstaande Moore bereikt en de Leuvense kapitein de bal voorbij Gaëtan Coucke in doel trapt. Daarna gaat Leonardo Miramar Rocha zijn kans, maar zijn afgeweken schot eindigt in het zijnet. Ook de bezoekers dreigen nog na een vrije trap van Gorius die via Dequevy in het zijnet eindigt.

Net voor de rust komt Lommel SK nog dicht bij een tweede treffer, maar Glenn Neven besluit op de bezoekende doelman Henkinet. Zo wordt er gerust bij 1:1 tussenstand.

Na de koffie zijn de bezoekers het eerst gevaarlijk, Dequevy schildert een voorzet op het hoofd van Tshimanga,, maar diens kopbal gaat naast het Lommelse doel. Daarna wordt een afstandsschot van Dequevy onschadelijk gemaakt door Gaëtan Coucke.

Het is echter uitstel van executie, bij een tegenaanval behoudt Henry het overzicht en vindt hij zijn teamgenoot Dequevy die Gaëtan Coucke kansloos laat, 1:2.

Toch lukt het Lommel SK nog om de gelijkmaker aan te tekenen in de 87e minuut. Een vrije trap van Robin Henkens wordt door Glenn Neven aan de tweede plaats voor doel gekopt waar de ingevallen Daan Heymans de 2:2 binnen tikt.

Een gelijkspel lijkt nu binnen handbereik, maar OHL trekt alsnog het laken naar zich toe als een voorzet van Kheli door Persoons in het Lommelse doel wordt gekopt, 2:3.

Zo lijdt Lommel SK in de slotfase alsnog een 2:3 nederlaag.

Volgende zaterdag speelt Lommel SK op verplaatsing bij Union.

Supporters op post!

Opstelling Lommel SK
Gaëtan Coucke, Sebastiaan De Wilde, Timo Cauwenberg, Ben Santermans, Glenn Neven, Robin Henkens, Leonardo Miramar Rocha, Sebastiaan Brebels, Sam Valcke (62), Soufiane El Banouhi (73), Laurens Vermijl (82),

Opstelling Oud-Heverlee Leuven
Koen Persoons, Sascha Kotysch, Frederic Duplus, Julien Gorius, Elliot Moore, Derrick Tshimanga, Laurent Henkinet, Thomas Henry, Bartosz Kapustka (78), Olivier Myny (79), Joeri Dequevy (85),

Doelpunten
22' Sebastiaan Brebels 1-0
32' Elliot Moore 1-1
68' Joeri Dequevy 1-2
87' Daan Heymans 2-2
88' Koen Persoons 2-3

Wissels
62' - Sam Valcke (uit) Daan Heymans (in)
73' - Soufiane El Banouhi (uit) Jamal Aabbou (in)
78' - Bartosz Kapustka (uit) Samy Kheli (in)
79' - Olivier Myny (uit) Jenthe Mertens (in)
82' - Laurens Vermijl (uit) Romero Regales (in)
85' - Joeri Dequevy (uit) David Hubert (in)

Kaarten
Derrick Tshimanga (24')
Glenn Neven (24')
Sascha Kotysch (36')
Robin Henkens (77')
Leonardo Miramar Rocha (88')